Piyasaların gözü Merkez'de, dolar beklemede

Bugün yapılacak EKK toplantısının iptal edilmesinin ardından gözler perşembe günü yapılacak faiz toplantısına çevrildi. Dolar/TL'de aşağı yönlü hareketler sınırlı kalıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) bugünkü toplantısının iptal edilmesinin ardından tüm dikkatler perşembe günkü Merkez Bankası PPK toplantısına çevrildi. Merkez'in faizi artırıp artırmayacağı ve piyasaya vereceği mesajlar özellikle kurun seyri açısından önem taşıyor. Bugün bir kez daha 3.37'nin üzerini test eden Dolar/TL aşağı yönlü hareketlerde ise 3.35 seviyelerini zorluyor. Kur saat 12:30 itibariyle 3.3580 seviyesinde.

Cuma günü yapılan EKK toplantısı, TCMB'nin piyasalar tarafından yakından izlenen Kasım ayı Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin beklentileri de yeniden şekillendirdi.

Cuma günü TL'deki sert değer kayıpları ardından ankete katılan 13 ekonomistin altısı sadeleşme adımını tamamlamak adına politika faizinde 25 baz puanlık "teknik" bir artış yapılacağını öngörürken, bugün sabah 09:00 itibarıyla ankete katılan 19 kurumdan 12'si 25 baz puanlık bir artış öngörüyor.

Bugün yapılması planlanan EKK toplantısı iptal edildiBugün yapılması planlanan EKK toplantısı iptal edildi

 

Ekonomistler ikiye bölündüEkonomistler ikiye bölündü