Pozitif görünüme devam

Bu hafta bayram tatili dolayısıyla 2,5 gün işlem yapılacak yurt içi piyasalarda ABD'de şirket karları ve Avrupa krizine yönelik açıklamalar yakından izlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasası bayram tatili nedeniyle kısa sürecek haftaya yatay seyirle başladı. Borsa, açılışını 26 puan artışla 70.800 puandan gerçekleştirdi. Endeks günün ilk dakikalarında 71 bin seviyesini deniyor.

Yurtdışından pozitif ayrışmanın belirginleştiği geçen hafta Mayıs 2011'den beri ilk kez 70.000'i aşan İMKB cuma gününü yüzde 0,59, geçen haftayı yüzde 1,68 primle 70.774 seviyesinden tamamlamıştı.

Bu hafta bayram tatili dolayısıyla 2,5 gün işlem gerçekleştirilecek İMKB'de Merkez Bankası'nın Beklenti Anketi, PPK özeti ve Enflasyon Raporu takip edilecek.

Fitch'in Kasım ayının ilk haftasında toplantı yaparak Türkiye'nin kredi notunu görüşeceği haberleri de beklentileri sıcak tutuyor.

Öte yandan küresel piyasalarda geçtiğimiz haftanın son işlem günü haftanın bütün kazançlarının geri verildiği, sert satış baskılarının hakim olduğu görüldü. Bu hafta için ise analistler ABD'de şirket karları ve Avrupa krizine yönelik haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

Tahvil-bono piyasasında ise Merkez Bankası'nın perşembe günkü toplantısında temkinli duruşunu devam ettirmesinin ardından enflasyon tehdidinin azalacağı beklentisi ile alıcılı seyir devam etti ve gösterge tahvilin bileşik faizi haftayı yüzde 7,28'den tamamlamıştı. Gösterge faiz yeni haftaya yüzde 7.25 seviyesinden başlıyor.

Döviz piyasasında Euro/Dolar 1.3050 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.7945 düzeyinde yer alıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.