"Ekonomimiz eskisi gibi kırılgan değil"

"Akbank Sizin İçin Buluşmaları" toplantısında konuşan Binbaşgil, marttan itibaren ekonomide olumlu sinyaller gelmeye başladığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Ekonomimiz eskisi gibi kırılgan değil. Borçluluk oranımız düşük, bütçe disiplini devam ediyor. Bankacılık sistemimiz sağlam ve likit... Güçlü bankacılık sektörü ve genç nüfusa sahip ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin müşterilerle paylaşılması ve fikir alışverişinde bulunulması amacıyla "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 2014 yılındaki yedinci toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Akbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cem Mengi ve Akbank Genel Müdürü Binbaşgil'in, Ankara'dan çok sayıda sanayici, iş adamı ve yöneticiyi ağırladıkları buluşmaya, bankanın üst düzey yöneticilerinden oluşan geniş bir ekip de katıldı.  

Toplantıdaki konuşmasında piyasalarda yaşanan gelişmelere değinen Binbaşgil, şunları kaydetti:

"Birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi, ülkemizde de 2014'ün ilk çeyreği faiz ve kur gibi başlıca finansal göstergelerde volatilitenin yüksek olduğu bir dönem oldu. Ancak ekonomimiz eskisi gibi kırılgan değil. Borçluluk oranımız düşük, bütçe disiplini devam ediyor. Bankacılık sistemimiz sağlam ve likit. Tasarrufların artırılması ve cari açığın düşürülmesi gibi ekonomide iyileştirilmesi gereken alanlar bulunuyor. Bu konularda önemli aksiyonlar alınıyor. Bununla beraber sonuçların görülmesi zaman alacaktır. Piyasaların varlık alım programına adapte olması ve belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla marttan itibaren de ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı. Güçlü bankacılık sektörü ve genç nüfusa sahip ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz."

Ankara'da, topladıkları mevduatın 2 katından fazla kredi verdiklerini belirten Binbaşgil, başkentte 1,5 milyona yakın müşterileri bulunduğunu, yaklaşık 100 şube, 350 civarında ATM ve bine yakın Akbanklı ile müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını ifade etti.

Başkentteki bu etkinlikte ayrıca, Akbank ticari bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, bireysel bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, özel bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, kurumsal bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel ve hazineden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota'nın katılımıyla dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin ele alındığı bir panel de gerçekleştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir