"Ürün çeşitliliği İFM projesi için elzem"

İMKB Başkanı İbrahim Turhan: "Türk sermaye piyasasının büyümesi ve istikrarı için teşkil eden finansal ürün çeşitliliği ve piyasa derinliği, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin de önemli bir unsurudur"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, finansal ürün çeşitliliğinin ve piyasa derinliğinin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin de önemli bir unsuru olduğunu söyledi.
Erste Securities İstanbul (ESI) tarafından Türkiye pazarına sunulan yeni sermaye piyasası ürünü Turbo Sertifikalar'ın gong töreni, İMKB Seans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Törende konuşan İMKB Başkanı İbrahim Turhan, "Bugün İMKB'de ilk Turbo Sertifikalar'ın yatırımcılara sunulmasından memnuniyet duyuyoruz. Türk sermaye piyasasının büyümesi ve istikrarı için önem teşkil eden finansal ürün çeşitliliği ve piyasa derinliği, İstanbul uluslararası finans merkezi projesinin de önemli bir unsurudur" dedi.
Erste Securities İstanbul Genel Müdürü Erkan Kilimci ise ihraç edilen Turbo Sertifikaları ile ilgili konuşmasında, "Turbo Sertifikalar, uluslararası piyasalarda işlem gören dayanak varlıkların fiyatlarını takip ederek bu piyasalara kolay erişim sağlamakta ve yatırımcılara farklı dayanak varlıklara uygun koşullarda yatırım yapma imkanı sunmaktadır" ifadelerini kullandı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Newyork Ticaret Borsası'nda(NYMEX) işlem gören WTI Ham Petrol sözleşmesi fiyatlarını takip ederek, Türk Lirası üzerinden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görecek olan Turbo Sertifikalar'ın, Türk yatırımcılara, yabancı bir ülkedeki vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmaya ilişkin operasyonel yüklere katlanmadan yerel para birimiyle alıp satma imkanı verildiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir