"Xbox One"da yer alan dünyadaki ilk banka

İş Bankası, "Xbox One"da yer alan dünyadaki ilk banka oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, Türkiye'de 5 Eylül 2014 tarihi itibarıyla satışa sunulan Microsoft'un yeni nesil eğlence platformu Xbox One için geliştirdiği bankacılık uygulaması ile konsolda yer alan dünyadaki ilk banka oldu. 

İş Bankası açıklamasına göre banka, Microsoft'un oyun ve eğlenceyi bir araya getiren Xbox One oyun konsoluna özel geliştirilen bankacılık uygulamasını, kullanıcıların hizmetine sundu. Türkiye'de 5 Eylül 2014 tarihi itibarıyla satışa sunulan Microsoft'un yeni nesil eğlence platformu Xbox One için geliştirdiği bankacılık uygulaması ile İş Bankası, konsolda dünyadaki ilk banka olarak yer aldı. 

Dünyada ilk bankacılık uygulaması olarak Xbox One'a eklenen İş Bankası uygulamasıyla kullanıcılar, Bireysel İnternet Şubesini kullanarak bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyor, İş Bankası'na özel güncel ekonomi bültenini, demo ve reklam videolarını izleyebiliyor, kolayca kredi hesaplayıp güncel finans verilerine her an ulaşabiliyor.  

Kullanıcılar, Xbox One'ın uygulama dükkanından İş Bankası uygulamasını yükleyerek kullanmaya başlayabilecek. Tasarımındaki sadelik ve kolay kullanımla dikkati çeken uygulamada kullanıcılar ayrıca Xbox One'ın "kinect" özelliği sayesinde uygulama üzerinde ses ya da el hareketleriyle menüler arasında geçiş yapabilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, dünyada ve Türkiye'de ilklerin öncüsü olma vizyonuyla yeni bir sayfa daha açtıklarını belirterek, İş Bankası olarak Microsoft'un oyun ve eğlence platformu Xbox One'da yer alan dünyadaki ilk banka olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 

Aran, uygulamanın hayata geçirilme sürecinde Microsoft Türkiye ekibi ve teknoloji iştirakleri SoftTech ile yakın iş birliği içinde çalıştıklarını da vurguladı. 

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise şunları kaydetti: 

"Microsoft teknolojileri ile iletişimden eğlenceye sevdiğiniz, değer verdiğiniz herkese ve her şeye daha yakınsınız. Microsoft'un yeni nesil oyun ve eğlence platformu Xbox One da bu anlayışımızın somut bir göstergesi olarak, 5 Eylül'de 28 ülkeyle aynı anda Türkiye'de satışa sunuldu. Bugün Microsoft Türkiye olarak, teknolojinin gücünü Türk finans sektörünün güçlü kurumu İş Bankası ile buluşturarak oyun konsolu pazarında bir ilke imza atıyoruz. Artık kullanıcılar son teknolojiyle tasarlanmış oyunları deneyimlerken, onlara katma değer sağlayacak fırsatlardan faydalanabilecek ve uçtan uca teknolojinin nimetlerinden yaralanabilecek. İş Bankası ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin yerelden global platformlara uzanan bir başarı hikayesi olacağına inanıyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir