S&P: İsviçre'nin kredi notları etkilenmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, İsviçre Merkez Bankası’nın kur politikasında değişikliğe gitmesinin, İsviçre’nin kredi notlarını etkilemediğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

S&P’den yapılan yazılı açıklamada, İsviçre Merkez Bankası’nın dün itibariyle para politikasında değişikliğe gitmesinin İsviçre frangında sert bir değer artışına neden olmasına rağmen İsviçre’nin kredi notlarını etkilemediği bildirildi.

Açıklamada, "İsviçre frangının değer kazanması, önümüzdeki 2-3 yılda İsviçre’nin ihracat performansını düşürebilir. Öte yandan, İsviçre’nin sağlam ekonomisinin ve kamu finansmanının kurda yaşanan değişimlere direnç gösterebileceğine inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, bankanın faiz indirimi ve minimum kur uygulamasına son vermesine ilişkin olarak, "Karar kaçınılmazdı ve bu önlemi daha fazla erteleyemezdik" ifadelerini kullanmıştı.

İsviçre Merkez Bankası dün beklenmeyen bir kararlarla minimum kur uygulamasına son verirken, mevduat faizini de yüzde eksi 0,75'e düşürmüştü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir