Sasa Polyester'de 'arsa' dopingi

Sasa Polyester bilançosundaki bir arsanın değerinin 600 milyon TL olarak revize edilmesi sonrası şirket hisselerinde hızlı yükseliş yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sasa Polyester bilançosunda yer alan bir arsanın 25.8 milyon lira olan değerinin 600 milyon liraya revize edildiğini ve bu tutarın ilk yarı bilançosuna yansıtılacağını açıkladı. Şirket açıklamayı KAP'a yaptı.

Açıklamayla birlikte şirketin hisseleri değer kazanırken, yükselişin yüzde 10'u bulmasıyla birlikte hissenin işlem sırası durduruldu. İşlemler tekrar başlayınca hissedeki prim yüzde 14'e, hisse fiyatı ise 7.7 liraya çıktı.

Sasa Polyester, geçtiğimiz hafta başında Türkiye'de kuracağı polimer üretim tesisi için yatırım tutarını 7.2 milyar liradan 12.8 milyar liraya çıkarmıştı.

Şirket hisselerinde son bir aydır görülen sert yükseliş sonrası Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) SASA hissesi için 3 ay süreyle yatırım kuruluşlarının müşterilerinden Sasa pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına, açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu edilmemesine karar vermişti.

Bu karar geçtiğimiz hafta Sasa hisselerinin yüzde 19,55'lik kayıp yaşamasına neden olmuştu.