Satış tamamlandı, 1.15 milyar $ gelir bekliyor

Citigroup Akbank'taki yüzde 10.1 payının satışını tamamladı, yaklaşık 1.15 milyar dolar gelir bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Citigroup Akbank'ta yüzde 10.1 hisse satışını hisse başına 5.24 lira fiyatla tamamladığını ve hisse satışından yaklaşık 1.15 milyar dolar gelir elde edilmesinin beklendiğini açıkladı. 

Hisse satışı nedeniyle ikinci çeyrekte vergi sonrası 243 milyon dolar zarar yazacağını açıklayan Citigroup, satış ile Basel III kurallarına göre yaklaşık 23 baz puan Seviye 1 sermaye (Tier 1 common capital) yaratılacağını belirtti. 

Akbank tarafından  önceki gün  KAP'a yapılan açıklamada, "İşlemin Citigroup Global Markets Limited tarafından yönetildiği , muhtemel alıcıların yerli veya yabancı yatırım fonları, emeklilik fonları, yatırım ortaklıkları ve benzeri diğer nitelikli yatırımcılar olması beklenmektedir" denildi. 

Açıklamada ayrıca, "Herhangi bir yatırımcıya bankamız sermayesinin yüzde 5 veya daha fazlasına tekabül eden oranda hisse satılmayacaktır" ifadesi yer almıştı. Citigroup satıştan sonra elinde kalan yüzde 9.9 oranındaki stratejik iştirakini, sınırlı istisnai haller dışında, üç yıl süreyle satmayacak.  

Akbank'ın yüzde 20 dolaylı ortağı olan Citigroup Inc. ("Citigroup") BaselIII kurallarının uygulamasına hazırlık amacıyla yapmakta olduğu sermayeplanlaması gereği Bankamız sermayesindeki iştirak oranını düşürme kararıaldığını 23 Mart 2012'de duyurmuştu.

Citigroup, 11 Mayıs 2012'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan Akbank'taki iştirak oranını yüzde 10'un altına düşürmek için gerekli ön izni almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir