Saxo Bank: 1200 doların altında altın alın

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Hansen: Altının onsu 1200 doların altında olduğu zaman yavaş yavaş almak lazım.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, altının onsunda yılsonu beklentilerinin 1250-1300 dolar aralığı olduğunu söyledi. 

Hansen, Saxo Capital Markets Menkul Değerler'in yatırımcılarına özel olarak gerçekleştirdiği toplantıda piyasalara yönelik beklentilerini paylaştı. 

Hansen, altının onsunda yılsonu beklentilerinin 1250-1300 dolar aralığı olduğunu belirterek, avro bazında muhtemel yükselişlere dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. 

"Petrolde bir savaş var"

Dünya piyasalarında petrol fiyatlarındaki değişime değinen Hansen, "Son 4 yılda politik risklere alıştık ve piyasalarda çok ciddi dalgalanmalar oldu. Artık karşımızda bir savaş var, birçok komplo teorisi var. Ülkeler arasında husumet olduğunu biliyoruz. ABD eskiye göre daha fazla enerji üretimi yapıyor, dünya çapında talep de azaldı. Şu anda da dünyada arz fazlası var. OPEC ülkeleri de üretimi düşürmeyecek" dedi. 

Hansen, 2020 yılında petrol fiyatlarının varil başına 90-100 dolar seviyesine yükselebileceğini belirterek, ham petrol fiyatlarında geçen yıldan beri görülen radikal düşüşün 2015 yılının ikinci yarısında tüketici hissiyatı ve büyüme üzerinde olumlu etkisinin görülmeye başlanacağını kaydetti. 

"Yavaş yavaş almak lazım"

Altının son dönemlerde baş döndürücü bir yatırım aracı olduğunu dile getiren Hansen, "Altının onsu 1200 dolar seviyesine oturdu. İlk önce dolar yükselirken altın düşüyordu, sonrasında her ikisinde de artış başladı. Altının onsu 1200 doların altında olduğu zaman satma değil, yavaş yavaş alma dönemi olduğunu düşünüyorum. 1150 dolar civarı alım bölgesi olarak gözüküyor. Muhtemel düşüşlerde ise kritik destek bölgesi ise 1070-1090 aralığı" ifadelerini kullandı. 

Gümüşle ilgili öngörülerini de paylaşan Hansen, "Gümüş daha çok kazandıracak, altından çıkılıp ve gümüş alınabilir. Altına yönelik iştah var, arz var ama arzın da belirli bir fiyatı var" diye konuştu. 

Global anlamda kahve stoklarında şişme olduğunu, hububat fiyatlarının ise yüzde 20 azaldığını belirten Hansen, pamuk stoklarında da ilk defa düşüş beklendiğini söyledi.