Şekerbank'tan 'turizme beş yıldızlı destek'

Şekerbank tarafından hazırlanan "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nde işletmelere, yeni sezona hazırlanırken sadece kredi değil, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Şekerbank Başekonomisti Ozan Çağrı Gazitürk, turizmcileri gelecek için planlarını yeni nesile göre hazırlamaları konusunda uyararak, "Turizmcilerimiz özellikle milenyum kuşağı denilen ve gezmeyi seven 1990-2000'li yıllarda doğan yeni neslin ihtiyaçlarını ve taleplerini çok iyi analiz etmeli" dedi. 

Manavgat ilçesindeki bir otelde Şekerbank tarafından hazırlanan "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nin tanıtımı yapıldı. 

Manavgat'taki meslek odaları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamlarına yönelik toplantıda konuşan Şekerbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nin, turizm sektöründeki işletmelerin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını bildirdi. 

Bu paketle işletmelere, yeni sezona hazırlanırken sadece kredi değil, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunduklarını anlatan Ertürk, "Paket sayesinde işletmeler, kendi ihtiyaçlarını karşılarken yerel tedarik zincirleri üzerine yayılacak dinamizm ile sektörün bölgesel ekonomiler için katma değer üretme gücünü de yükseltebilecek" diye konuştu. 

"Milenyum kuşağına dikkat" 

Şekerbank Başekonomisti Ozan Çağrı Gazitürk de turizmcileri gelecek için planlarını "milenyum kuşağı" denilen yeni nesile göre hazırlamaları ve bu kuşağın aktif şekilde kullandığı sosyal medyaya ağırlık vermeleri konusunda uyardı. 

Dünya ekonomisi büyürken turizm sektöründe daha yüksek büyüme rakamları yakalanacağını ifade eden Gazitürk, "Turizmcilerimiz özellikle milenyum kuşağı denilen ve gezmeyi seven 1990-2000'li yıllarda doğan yeni neslin ihtiyaçlarını ve taleplerini çok iyi analiz etmeli. Bu neslin kullandığı mecraları, örneğin sosyal medyayı çok etkin bir şekilde kullanmalı. Böylelikle Türkiye'nin turizmden aldığı payı artırabilir" diye konuştu. 

Turist sayısında ABD ve Avrupa'nın payının giderek azalacağını, gelişmekte olan ülkelerin payının ise artacağını dile getiren Gazitürk, geçen yıl dünyada en çok turizm harcamasını 129 milyar dolar ile Çinlilerin yaptığına işaret etti. 

"Çin pazarından yararlanamıyoruz" 

Türkiye'nin Çin pazarından yeterince yararlanamadığının altını çizen Gazitürk, Çin'i Rusya ve Hindistan'ın izlediğini bildirdi. Bu ülkelerle ilgili ciddi çalışma yapılması gerektiğini belirten Gazitürk, şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin geleneksel turizm pazarı Almanya, İngiltere ve Rusya. Turizm sektörünün içinde olmadan dışarıdan baktığımızda şöyle bir tabloyla karşı karşıyayız: Türkiye'nin turizm geliri ve gelen turist sayısı, son 10 yılda 2 kattan fazla artmış ama turistlerin harcama seviyesi bu oranda artmamış. Dünya Turizm Örgütü rakamlarına göre Türkiye'ye gelen bir turist ortalama 750 dolar harcarken, dünya ortalaması bin 80 dolar. Keza Türkiye'nin gelen turist sayısına göre dünya turizmi içindeki payı yüzde 3,5 iken, turizm gelirinde payı yüzde 2,5'te kalmış. Burada hem turizmcilerin hem de kamu yöneticilerinin yapmaları gerekenler olduğu çok açık." 

MATSO ile protokol imzalandı 

Öte yandan Şekerbank ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) arasında oda üyelerinin daha uygun şartlar ve vadelerle banka ürünlerinden faydalanabilmesi için işbirliği protokolü imzalandı. 

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, gerçekleşen protokolle oda üyelerinin faiz oranlarında yüzde 25'e varan indirim kazandığını bildirdi. 

Şekerbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise kredi kullanmak isteyen MATSO üyelerinden faaliyet belgeleriyle bankalarına başvurmalarını istedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir