Şimşek: Katılım bankaları farkını göstermeli

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Artık katılım bankacılığının geleneksel bankalardan farkını ortaya koyma zamanı gelmiştir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İnsani Finans temasıyla düzenlenen "Küresel Katılım Finans Zirvesi"nde konuştu.

Şimşek'in konuşmasından satır başları:

Dünyanın ve Türkiye'nin katılım finansın büyümesi ve gelişmesine ihtiyacı var.

Küresel sistem bu sıkıntıları oluşturuyor, çünkü özünde riskin başkalarına transfer edilmesi, reel bir varlığa dayanmadan finansal mühendislikle çok ciddi boyutlarda kaldıraç ve riskin oluşturulması var.

Eninde sonunda bu bir yerde dönüyor dolaşıyor, insanlığı ve yerel ekonomiyi ciddi şekilde etkiliyor.

Artık katılım bankacılığının geleneksel bankalardan farkını ortaya koyma zamanı gelmiştir. Daha inovatif, gerçek anlamda ortaklıkları içeren bir iş modeli ile büyüyelim. Biz bu konuda önünüzü açacağız.

Parayı faizle değil, üretimle, yatırımla büyütmeye dayanan bir finansal sistemi temel alan "İnsani finans" kavramının ilk kez ele alınacağı "Küresel Katılım Finans Zirvesi" başladı.

16-17 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve, 50 ülkeden 10 binden fazla ziyaretçiyi ve 200'den fazla konuşmacıyı misafir edecek.

MÜSİAD ile TKBB organizasyonunda, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurumu, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleşen zirve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenleniyor.