S&P Türkiye'nin kredi görünümünü düşürdü

S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü. Açıklamada TCMB'nin uyguladığı para politikasının yetersiz kalabileceği gerekçe gösterildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu korurken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirdi. 

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e indirildiğini açıkladı. 

S&P'den yapılan açıklamada, TCMB'nin uyguladığı para politikasının kur ve enflasyon baskılarına cevabının yeterli olmadığı bildirilirken, enflasyon ve kur baskılarının Türkiye'deki şirketlerin ve bankaların finansman gücünü zayıflatarak büyümeyi olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

TCMB: Kurdaki oynaklık yüzde 18'e kadar düştüTCMB: Kurdaki oynaklık yüzde 18'e kadar düştü

 'Büyüme yüzde 2,4 olabilir'

Türkiye ekonomisinin geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,8 daraldığının ifade edildiği açıklamada, 2016'da ekonominin yaklaşık yüzde 2 büyüdüğünün tahmin edildiği ve bu sene de ekonomik büyümenin yüzde 2,4 olacağının öngörüldüğü kaydedildi. 

S&P, daha önce yaptığı 2017 büyüme tahmininde Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2 büyümesinin beklendiğini açıklamıştı. 

Öte yandan Fitch'in Türkiye kredi notu ile ilgili açıklaması bekleniyor.