SPK başkanı: Kitle fonlama platformları için çalışmaları hızlandırdık

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu, "Kitle fonlama platformlarının hayata geçmesi için çalışmaları hızlandırdık; ikincil düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, TÜYİD tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Yeni Hikayesi" konulu zirvede, kitle fonlama platformlarının hayata geçmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Taşkesenlioğlu, "Gelişmiş piyasalarda yaygınlık kazanan kitle fonlama platformlarının ülkemizde de hayata geçmesi için çalışmaları hızlandırdık; dünya uygulamalarını da dikkate alarak ikincil düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz" diye konuştu.

YEP kapsamında ihracatı artıracak, ithalatı azaltacak, yüksek teknolojili katma değerli ürünler, ithal girdileri yurt içinde üretecek projeler ve yenilenebilir enerji yatırımlarının öncelik kazandığını söyleyen Taşkesenlioğlu, "Bu öncelikli alanlara yatırım yapan küçük ve orta ölçekli şirketlere fon sağlanması amacıyla borsada kolaylaştırılmış kotasyon koşulları getirilerek paylarının işlem görmesi sağlanabilir" dedi.

SPK ile EBRD arasında başlatılan kurumsal yönetim alanında işbirliğine yönelik çalışmaların sona yaklaştığını da söyleyen Taşkesenlioğlu, "2019'da yürürlüğe girmesi planlanan yeni kurumsal yönetim raporlama çerçevesi ile kamuya yapılan raporlamanın kalitesinin ve karşılaştırılabilr bilgiye erişimin artması hedefleniyor" ifadelerini kullandı.