TCMB'nin faiz kararına MÜSİAD'dan olumlu tepki

MÜSİAD, yaptığı yazılı açıklamayla, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını olumlu karşıladıklarını, bununla birlikte indirim oranını yeterli bulmadıklarını kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10'dan yüzde 9,50'ye çekilmesine ilişkin, faiz indirimini olumlu karşıladıklarını ama indirim oranını yeterli görmediklerini bildirdi. 

MÜSİAD, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10'dan yüzde 9,50'ye indirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Dernek olarak ekonominin genel gidişatı ile ilgili daha önceki değerlendirmeleri çerçevesinde TCMB'nin sergilediği faiz indirimini olumlu karşıladıklarını belirten MÜSİAD, "Bununla birlikte indirim oranını yeterli görmediğimizi de ifade etmek isteriz. Enflasyon rakamlarında muhtemel bir düşmeyle birlikte TCMB'nin faiz oranlarında daha cesur bir indirime gideceğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.