THY ve Pegasus hisseleri sert düştü

ABD ile yaşanan gerginliğin ardından borsa yüzde 3'e yakın kayıpla 101.000 puana inerken, özellikle THY ve Pegasus'ta yaşanan sert düşüş dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA ONLİNE

ABD'nin, Türkiye'deki tüm diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamasının ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de ABD'deki tüm misyonlardaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerinin askıya alındığını bildirdi.

Söz konusu gelişmelerin ardından piyasalar haftaya allak bullak bir şekilde başladı.

Geçen haftayı 3.62 seviyelerinden kapatan dolar, TL karşısında 3.70 seviyesini aşarken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde bugün bir ara 99.210 puana kadar indi. Endeks, sonrasında bir miktar toparlandı ve 101.000 seviyesinin üzerine çıktı.

ABD ile yaşanan vize krizinin fiilen seyahat sınırlaması anlamına gelmesi borsaya açık havayolu şirketlerinin ciddi kayıplar yaşamasına neden oldu.

Türk Hava Yolları hisseleri günü yüzde 9.26 düşüşle 8.43 seviyesinden kapatırken, Pegasus hisseleri de yüzde 6.23 kayıpla 24.38 oldu.

Analistler, Türkiye ve ABD'li yetkililerden gelecek açıklamaların yatırımcıların odak noktasında olacağını belirterek, döviz kurlarının seyrinin de pay piyasalarının yönü üzerinde etkili olacağını kaydetti.

Piyasalar, vize krizi sonrası sert dalgalanma yaşadıPiyasalar, vize krizi sonrası sert dalgalanma yaşadı

Merkez Bankası'ndan döviz açıklamasıMerkez Bankası'ndan döviz açıklaması