"Ticaret savaşı büyük çaplı olumsuz etki yapabilir"

ECB üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Nowotny, ticaret savaşının büyük çaplı bir olumsuz etki yapabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önde gelen politika yapıcılarından Avusturya Merkez Bankası Başkanı Ewald Nowotny, küresel bir ticaret savaşının döviz piyasaları dahil büyük çaplı bir olumsuz etki yapabileceğini söyledi.

Nowotny, Londra'da katıldığı bir ekonomi konferansında, "Ticaret savaşları, müdahil olan bütün taraflar için olumsuz sonuçlar doğurur" dedi.

Nowotny, ECB'nin Euro Bölgesi'nde faiz artırım sürecini hali hazırda sıfırın altında olan mevduat faizini yükselterek başlatabileceğini de belirtti. ECB'nin 2,55 trilyon euro büyüklüğündeki tahvil alım programını bu yılın sonuna kadar tamamlayacağını ifade eden Nowotny, bunun ECB'nin faiz artırımına giden yolunu açacağını vurguladı.

Faiz artırımının ne zaman olacağını söylemek için çok erken olduğunu belirten Nowotny, ECB'nin 2015 yılı ortalarından bu yana sıfırın altında -0,40 olan mevduat faizini -0,20'ye yükselterek sürece başlayacağını öngördü.

Nowotny, ECB'nin bir kur hedefi olmadığını ve bankanın enflasyonu orta vadede yüzde 2'nin hemen altında tutma hedefini değiştirmesinden yana olmadığını da belirtti.

ECB Baş Ekonomisti: Enflasyon ile büyüme bağlantısı koptuECB Baş Ekonomisti: Enflasyon ile büyüme bağlantısı koptu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
ecb