"Ticarette ortaklık kültürü önemli"

Ticarette ortaklık kültürünün önemine vurgu yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "li. Dünyada kazanabilmenin yolu birlikte hareket etmekten geçiyor. Ortaklık kültürünü geliştirmemiz lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ticarette ortaklık kültürünün önemli olduğunu belirtti.

Muğla Ticaret Borsasının (MTB) yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Borsamızın yeni hizmet binasında bal satış salonu bulunmaktadır ki Türkiye'de bir ilk. Muğla için çok önemli olan Zeytinyağı Duyusal Analiz Laboratuvarı da burada yer almaktadır" diyen Hisarcıklıoğlu, Dünya Bal Birliği ve Zeytinyağı Konseyine MTB'nin de gireceğine dikkati çekerek konseye girmenin yeni bir dünya vizyonuyla Muğla'yı ve ildeki üreticileri kavuşturmak anlamına geldiğini anlattı.

Muğla'da tarımın gelişmesinde MTB'nin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Hepimiz aslında Muğla'yı tarih ve turizm kenti olarak biliriz ama tarımın da Muğla'nın ekonomisinde çok büyük bir payı vardır. Dünya çam balı üretiminin başkenti aslında Muğla'dır. Kültür balıkçılığında dünyada birinciyiz. Muğla da Türkiye'de birinci. Nar üretiminde ikinciyiz. Badem, turunç, susam, sofralık domates ve yağlık zeytinde üçüncü sıradayız. Limon, marul, yenidünya, roka, mandalina ve portakal üretiminde ilk beş içerisinde Muğla yer almaktadır. Böyle bereketli topraklar herkese nasip olmaz" diye açıklamada bulundu.

"Ortaklık kültürünü geliştirmemiz lazım"

Ortaklık kültürünün önemli olduğunu dile getirerek ticaretteki ortaklığın Muğla'ya önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, üretirken, alırken ve satarken ortaklık kültürünü ihmal etmemek gerektiğini vurgulayarak, "Dünyada kazanabilmenin yolu birlikte hareket etmekten geçiyor. Sizler zengin olduğunuz için kimse kimseye ihtiyaç duymuyor ama daha çok zengin olmak istiyorsanız, çocuklarınızın daha zengin olmasını istiyorsanız ortaklık kültürünü geliştirmemiz lazım. Göreceksiniz, o zaman daha çok kazanacaksınız, zengin olacaksınız ve siz zengin oldukça biz de zengin olacağız" şeklinde değerlendirme yaptı.