TL, ABD 10 yıllıklarından destek buldu

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimleriyle birlikte toparlanan TL, dolar karşısında 4,04 seviyelerine geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin dün yüzde 3 psikolojik sınırının altına inmesinin ardından bugün de düşüşünü sürdürüyor. Kur, 4,0414 seviyesine kadar çekildi. 

Uluslararası piyasalarda bir süredir yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yeniden yüzde 3'ün altına inmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika duruşunu koruyarak büyümeye ilişkin risklerin üzerinde durmaması küresel piyasalara pozitif yansırken, Kuzey Kore ile Güney Kore liderlerinin bir araya geldiği tarihi zirveden barış kararı çıkması jeopolitik risklere ilişkin iyimserliği artırdı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında dolar/TL düşüşünü 4'üncü güne taşıdı ve analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 4,05'in altına inerek 4,0402 seviyesini gördü.

Dolar/TL, saat 17.15 itibarıyla yüzde 0,5 düşüşle 4,0460 ve euro/TL yüzde 0,7 gerilemeyle 4,8890 seviyelerinden işlem gördü.

Analistler, tahvil faizlerindeki düşüş ve ECB sonrası euronun dolar karşısındaki çıkışının gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında güçlenmesini beraberinde getirdiğini belirterek, ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin döviz piyasasının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'nin 4,05'in altında kalıcılık sağlaması durumunda 4,02 seviyelerinin gündeme gelebileceğine işaret eden analistler, 4,08'in ise direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir