TL negatif ayrıştı

Enflasyonun yıllık bazda yeniden çift haneye yükselmesiyle değer kaybeden TL, diğer gelişmekte olan ülke piyasalarından daha kötü performans gösteriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk lirası enflasyonun yıllık bazda yeniden çift haneye yükselmesiyle değer kaybederken, dolardaki zayıflık ve Kuzey Kore'nin daha etkin söylemlerde bulunmamasından destek alan diğer gelişmekte olan ülke piyasalarından daha kötü performans gösteriyor.

Gelişmekte olan ülkeler MSCI endeksi Kuzey Kore'nin hafta sonunda gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesine tepki olarak dün üç haftanın en sert günlük düşüşünü kaydettikten sonra bugün yatay seyrediyor.

Birçok gelişmekte olan ülke para birimi doların değer kaybetmesiyle birlikte yükselirken, Güne Kore para birimi won dün ocaktan bu yana en sert günlük düşüşünü kaydetti.

Seul hisseleri iki ayın dip seviyesinde kapanırken, temmuzda cari fazlasının beş ayın zirvesinde olduğunu gösteren veri, ülke ekonomisinin güçlü seyrini sürdürdüğüne işaret ediyor.

Gelişmekte olan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da birçok hisse senedi piyasası yükselirken, BIST-100 endeksi yüzde 0.8 ekside bulunuyor.

Geçen hafta 10 ayın zirvesini test eden lira yüzde 0.4 değer kaybetti, 10 yıllık Hazine tahvili getirisi bir haftanın zirvesine yükseldi.