Trump 'muafiyet' dedi, dolar değerlendi

Dolar, Trump'ın çelik vergisinde bazı ülkelere muafiyet tanınabileceğini söylemesinden destek buldu, dolar endeksi 90 direncinin üstüne çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Döviz piyasası haftanın son işlem gününe yatay hareketle sakin başladı.

Moodys'in not indirim kararı sonrası dün yukarı yönlü hareketin izlendiği dolar bu sabah saat 09:20'de yatay hareketle 3.8225'te yer aldı. Dün yayımlanan ECB kararları sonrası 4.7446 ile TL karşısında rekor kıran euro ise 4.7095 seviyesinde.

Daha önceki ECB metinlerinde yer alan "Gerekirse varlık alımları artırılabilir" ifadesinin çıkarılması, yatırımcılar tarafından "şahin" olarak değerlendirilse de ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları "güvercin” tutumun devam edeceği beklentilerine ve euronun gerilemesine neden oldu.

Trump'ın, dün, çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi kararını imzalarken, "ABD, spesifik ülkelerle, ürünlerinin artık ulusal güvenliğimizi tehdit etmediği konusunda anlaşabilmek şartıyla gümrük tarifelerini değiştirmeye ve kaldırmaya açık kalmayı sürdürecek" şeklinde konuşması ve en baştaki "hiçbir ülkeye muafiyet tanınmayacak" söyleminden geri adım atması ise küresel piyasalarda dolara destek oldu ve dolar endeksi önemli direnç seviyesi olan 90'ın üstüne çıktı. Endeks bu sabah 90,15'de yer alıyor.

Piyasalarda bugün ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri takip edilecek.

Trump sonrası küresel piyasalar pozitifTrump sonrası küresel piyasalar pozitif

Çelik vergisinde muafiyet borsaya destek olduÇelik vergisinde muafiyet borsaya destek oldu

ABD ile Kuzey Kore arasında barış rüzgarı esiyorABD ile Kuzey Kore arasında barış rüzgarı esiyor

Bu konularda ilginizi çekebilir