Trump'a yönelik baskılar arttı, borsalar toparlandı

İlave gümrük vergisine yönelik artan eleştiriler, Trump'ın geri adım atabileceği ihtimalini doğurdu. Bu gelişmeyle Wall Street tüm kayıplarını telafi ederken, Asya borsaları da toparlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çelik ve alüminyuma gümrük vergisi getireceğini açıklamasının ardından siyasi müttefiklerinin artan baskısıyla karşılaşması yatırımcıların yakında bir ticaret savaşı olacağı endişelerini azaltmasıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Ayrıca Almanya'da bir koalisyon hükümetinin kurulmasının euroya destek vermesi ve İtalya'da nihai sonuca ulaşmayan seçimlerin ülke tahvil ve hisse senetlerinde sınırlı satış baskısına yol açması da riskten kaçınmanın azalmasını sağlayarak, olumlu algıya destek oluyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1.3 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi dün beş ayın dip seviyesini gördükten sonra yüzde 2.3 yükseldi.

Wall Street, Trump'ın geçen hafta perşembe günü ithal çelik ve alüminyuma gümrük vergisi getireceğini açıklaması sonrasında aldığı tüm kayıpları telafi etti.

New York borsası, NAFTA açıklaması ile yükseldiNew York borsası, NAFTA açıklaması ile yükseldi

Bu konularda ilginizi çekebilir