TSKB'nin aktif büyüklüğü 25,8 Milyar TL

TSKB'nin konsolide olmayan finansal tablolarına göre, bankanın toplam aktif büyüklüğü 25,8 milyar liraya ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2017 yılının ilk altı aylık dönemine  ilişkin rakamlarını açıkladı. 

Banka 2017 yılının ilk yarısında aktif büyüklüğünü yüzde 7,5 artıran 25.794 milyon TL'ye ulaştırdı. Nakdi kredileri ise aynı dönemde yüzde 13 büyüme kaydederek 19.586 milyon TL oldu. TSKB'nin net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artış göstererek 291,3 milyon TL olarak gerçekleşti.

TSKB, ilk altı ayda, özkaynaklarını yüzde 8,6 artışla 3.182 milyon TL'ye taşırken, yıllık bazda yüzde 19,1 özkaynak getiri oranı ve yüzde 2,3 aktif getiri oranına imza attı.

TSKB Genel Müdürü Suat İnce:
Bankamıza duyulan güveni teyit eden işler yaptık

TSKB Genel Müdürü Suat İnce, yılın ilk yarısının olumlu gelişmelere sahne olduğunu belirterek, "Ulusal alanda olduğu kadar uluslararası alanda da bankamıza duyulan güveni teyit eden işlere imza attık. Bu yılki 300 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredimizi yüzde 108 gibi başarılı bir yenileme oranıyla gerçekleştirdik. Yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz Sermaye Benzeri Sürdürülebilir Tahvil ihracı da uluslararası piyasalarda dört kat talep gördü. Bankamızın uluslararası kaynaklar konusundaki bu performansının, Türkiye ekonomisine ve TSKB'ye duyulan güveni ifade ettiğine inanıyoruz" dedi.

"İlk yarıdaki kredi sözleşme tutarı 1,6 milyar dolar"

Yılın ilk altı ayındaki kredilendirme faaliyetleri hakkında da bilgi veren İnce, "İlk altı aylık dönem içerisinde imzaladığımız kredi sözleşme tutarı 1,6 milyar dolara ulaşırken, nakdi plasman tutarımız 1 milyar dolara yaklaştı. Kullandırdığımız yeni kredilerde, yenilenebilir enerji projeleri, organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ve yeşil sertifikalı ticari gayrimenkul projeleri öne çıktı. Özellikle bu yılın başında gündemimize aldığımız ve fırsat eşitliği konusunda duyarlı firmaların yatırımlarına kaynak sağladığımız kadın istihdamı teması da yatırımcılar nezdinde ilgi gördü" şeklinde açıklamalarda bulundu.