Türk Eximbank 1 milyar dolarlık kaynak arıyor

Türk Eximbank, 2018 yılında toplam 1 milyar dolar tutarında yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirmeyi planlıyor. Banka bu amaçla ABD'de yatırımcılar ile bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Eximbank, ABD piyasalarından fon sağlamak amacıyla yatırımcılar ile bir araya geldi. Banka, 19-23 Şubat tarihleri arasında Genel Müdür Adnan Yıldırım başkanlığında bir heyetle ABD'de Citibank koordinatörlüğünde bir dizi toplantı gerçekleştirdi.

Türk Eximbank, ihracatın orta/uzun vadeli finansmanına verilen desteğin arttırılmasına yönelik olarak 2018 yılında toplam 1 milyar dolar tutarında yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Konuya ilişkin Türk Eximbank'tan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"ABD’nin New York, Boston ve Los Angeles şehirlerindeki önde gelen ve toplamda 1 trilyon ABD dolarının üzerinde iş hacmi olan dünya çapında tanınmış varlık yönetim, sigorta ve hedge fonu şirketlerinden oluşan 13 yatırımcı kuruluş ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen toplantılarda, yatırım piyasalarına yön vererek geçmişte bankamız tarafından ihraç edilen tahvillere gelen talep ve tahvil fiyatlaması üzerinde önemli etkisi bulunan yatırımcı kuruluşlar ile bankamızın 2017 yıl sonu finansal bilgileri paylaşılmıştır.

Söz konusu yatırımcıların Türkiye Ekonomisi ile Türk Eximbank’ı yakından takip ederek olumlu beklentilerinin devam ettiği memnuniyetle değerlendirilmiştir"

Bu konularda ilginizi çekebilir