Türk Lirası 1 hafta sonra toparlandı

Türk Lirası, 1 haftalık sert düşüşün ardından bugün tahvil faizlerinde görülen geri çekilmeden destek buldu ve bir miktar toparlandı. Dolar/TL 3.92'ye kadar gelirken, euro ve sterlin rekordan uzaklaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Lirası, 12 Mart'tan bu yana süren sert kayıpların ardından bugün önemli para birimleri karşısında bir miktar değerlendi. 

Sabah saatlerinde 3.9528'e kadar yükselen dolar kuru daha sonra düşüşe geçti ve 3.92 sınırına kadar indi. Kur, saat 17:40'ta 3.9310'dan işlem gördü. Erken saatlerde 4.8708 ile rekor kıran euro ise 4.8250'ye geriledi ve tarihi zirvesinden uzaklaştı.

Dün, Brexit anlaşmasına ilişkin gelişmelerden destek bularak 5.5644 ile TL karşısında zirve noktasına çıkan sterlin de aynı dakikalarda 5.50'de yer aldı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi saat 17:40'da yüzde 0,70 primle 116.300 puanda yer alırken, 10 yıllık tahvil faizi yüzde 12,64'e geriledi.

Dolar endeksi ise 90 sınırı altında 89,83'te yer alıyor.

Uzmanlara göre yarınki Fed kararları öncesi yatırımcının bekleyişe geçmesi piyasalarda volatiliteyi azalttı.

Bugünkü Hazine ihaleleri öncesinde Türk tahvil faizlerinde hafif aşağı yönlü hareket görüldüğüne ve ihalelere gelen talebin miktarının da oldukça güçlü olduğuna dikkati çeken GCM Forex'ten Enver Erkan şu değerlendirmede bulundu:

"2 yıllık tahvile 3, 10 yıllık tahvile 5 kat talep gelmiş. Dolar/TL kuru dünkü hareketliliğe göre daha sakin bir görüntü çiziyor. O noktada esas belirleyici olacak unsurun yarın Fed'in yapacağı açıklamalar olacağını söyleyebiliriz. Bu noktada elbette faiz senaryoları devreye girecektir ve Fed'in yapacağı olası bir şahin açıklamanın gelişmekte olan ülke varlıklarında olumsuz karşılık bulması beklenebilecektir" dedi.

Ahlatcı Yatırım'dan Muammer Demir de, "Gün içerisinde tahvil getirilerinde yaşanan gerileme, döviz kurlarında yaşanan değer kayıpları ve küresel piyasalarda artan risk iştahının gelişmekte olan ülke borsalarına olumlu yansımaları BIST 100 endeksinde yukarı yönlü hareketleri destekler nitelikte" diye konuştu.

Hazine 3.8 milyar lira borçlandıHazine 3.8 milyar lira borçlandı

Bu konularda ilginizi çekebilir