Türk şirketler KPMG ile dünyaya açılacak

Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG, Türk şirketlere yerel danışmanlık hizmeti vermek için ilk adımı attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL / İSTANBUL

Bu yıl faaliyete geçirdiği yönetim danışmanlığı hizmetiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren KPMG, Türk firmaların globalleşmesine yardımcı olmayı ve firmaları sektörlerinin lideri haline getirmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda Türkiye yönetim danışmanlığı hizmetlerinin başına Kaveh Taghizahed'i getiren şirket, firmaların yurtdışında hizmet almak yerine Türkiye'den profesyonel yardım almasını sağlayacak.

KPMG Türkiye’nin, yönetim danışmanlığı hizmeti kapsamında düzenlediği 'Yönetim Gündemi' konulu toplantısında konuşan Kaveh Taghizahed, Türk şirketlerin globalleşme yolunda eksikleri ve yeni danışmanlık sistemi hakkında bilgiler verdi.

Türk şirketlerin gerçek anlamda küreselleşmeden çok bölgesel olarak genişlediğini belirten Taghizahed, “İnşaat sektöründe girişimci olan Türk şirketleri Ortadoğu gibi yakın bölgelerde iş geliştirirken, Mavi Jeans, Beko ve THY gibi şirketler, marka yaratarak küreselleşme yolunda önemli adımlar atıyor. Türk şirketlerin küreselleşme yolunda en önemli eksiği, kürsel alana yayılırken gerekli olan çok uluslu ve kültürlü şirketleri yönetebilme yetkinliğidir” dedi.

Türkiye bölgenin üssü haline gelecek

Firmaların globalleşmeye giden yolda ihtiyaç duyacağı danışmanlık ihtiyacı için KPMG Türkiye olarak, 'Yönetim Danışmanlığı' hizmeti vermeye başladıklarını aktaran Taghizahed, “KPMG Türkiye Yönetim Danışmanlığı, KPMG Almanya ile birlikte ortak hareket ederek Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki cumhuriyetlere de hizmet verecek. Türkiye’yi, bir üs haline getirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'de kurduğumuz ekiple firmaların markalaşma sürecine yerinden destek vereceğiz. Otomotiv, telekomünikasyon, enerji ve finans alanındaki şirketler odaklanacağımız şirketler olacak. Örneğin bir otomotiv firması Almanya'dan uzman getirmek yerine bizimle çalışmayı tercih edebilir” dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir