Türkiye 10 yıllıklarının faizi rekor kırdı

Türkiye'de 10 yıllık tahvillerin faizi, haftanın ilk işlem gününde 40 baz puan yükselerek yüzde 19.83 ile rekor seviyeye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tahvil-bono piyasasında da faizlerdeki baskı sürüyor.

Gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz kurdaki yükselişe paralel bugün yüzde 19.83'e kadar yükselerek yeni zirveyi gördü.

Gösterge 10 yıllık tahvil faizi bugün spot piyasa kapanışında yüzde 19.57, valörde saat 16:57'de son işlemde yüzde 19.75 seviyesindeydi.

Gösterge iki yıllık tahvilin bileşik faizi ise bugün spot kapanışta ortalama yüzde 22.16, valörde aynı saatte son işlemde 22.01 seviyesindeydi.

Dolar/TL, 4.20 TL seviyesine yaklaştı.

Analistlere göre, ABD yaptırımlarına 'aynı şekilde karşılık verme' kararı tansiyonun daha da artacağını ve daha fazla ABD yaptırımı gelebileceğini gösteriyor. ABD ile siyasi ilişkilerin gerilmeye devam etmesi TL varlıklarda satışların artmasına neden olabilir.

TL tarafındaki bozulmanın yanı sıra tahvil tarafında asıl endişe yaratan unsurun yükselen enflasyon olduğunu belirtiyor. Enerji zamları, ekmek, süt, ulaşım vs. gibi diğer olası zamların enflasyon görünümünü olumsuz kıldığı vurgulanıyor.

TL'de kayıp hız kesmiyorTL'de kayıp hız kesmiyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir