Turuncu Hesap'la 170 milyon tasarruf ettiler

ING Bank'ın Turuncu Hesap müşterisi 1 milyonu aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - ING Bank'ın lokomotif tasarruf ürünü Turuncu Hesap'ın müşteri sayısı 1 milyonu aştı. ING Bank müşterileri Turuncu Hesap ile 3,5 yılda yaklaşık 170 milyon TL tasarruf elde etti. 

ING Bank açıklamasına göre, tasarruf odaklı kitle bankacılığı yapan ING Bank, 2011 yılı ocak ayında hayata geçirdiği Turuncu Hesap ile 1 milyonu aşkın müşteriye ulaştı. Geliştirdiği ürünlerle mevduatı tabana en yaygın banka haline gelen ING Bank müşterileri Turuncu Hesap ile 3,5 yılda yaklaşık 170 milyon TL tasarruf sağladı.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, ING Bank olarak, toplumsal davranış ve eğilimleri yakından takip ettiklerini ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik tasarrufa teşvik eden ürünler sunduklarını belirtti. 

"ING Bank olarak tasarruf alanında da eski köye yeni adet getirdiklerinin" altını çizen Uygun, şunları kaydetti: 

"Bundan yaklaşık 4 yıl önce Turuncu Hesap ile vade derdi yaşamadan, istenildiği zaman para yatırıp para çekmeyi mümkün kılmış, EFT ve havale ücreti ödemeye son vermiştik. Aradan geçen zamanda Turuncu Hesap ürünümüz ile 1 milyonu aşkın müşteriye ulaştık ve en önemlisi müşterilerimize Turuncu Hesap ile 170 milyon TL tasarruf sağladık. Turuncu Hesap toplam bireysel TL mevduatı içinde yüzde 60'lık bir payı aştı. 

Turuncu Hesap lansmanını gerçekleştirdiğimiz günden bu yana bireysel TL mevduatta yüzde 100 büyüme gösterdik. Sunduğumuz tasarruf ürünlerimizle 100 bin TL altı mevduatlardaki yüzde 78'lik payla mevduatı tabana en fazla yayılan banka olduk." 

Açıklamaya göre, ING Bank, ilk defa Turuncu Hesap açtıran müşterilerine 90 gün boyunca yüzde 10,50'lik "Hoş Geldin Faizi" uyguluyor. Müşteriler alt limit olmaksızın Turuncu Hesap açtırabiliyor ve vade bozdurma endişesi yaşamadan hesaplarında para bulunduğu sürece faizden faydalanabiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir