Vakıf Katılım, Danışma Kurulu’nu oluşturdu
Vakıf Katılım, faaliyetlerinin katılım bankacılığı prensiplerine uygunluğunu denetleyecek Danışma Kurulu’nu oluşturdu.
Katılım bankacılığı sektörünün en genç oyuncusu Vakıf Katılım, ürün ve hizmetlerinin katılım bankacılığı prensiplerine uygunluğu konusunda yol gösterici olacak Danışma Kurulu’nu hayata geçirdi.
Vakıf Katılım’ın yeni Danışma Kurulu’nda İslam hukuku konusunda Türkiye’de en yetkin isimler olarak gösterilen Prof. Dr. Hayrettin Karaman veProf. Dr. Hamdi Döndüren’in yanı sıra İslam Ekonomisi alanının en deneyimli akademisyenleri arasında bulunan Prof. Dr. Arif Ersoy yer alıyor.
Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, konuya ilişkin değerlendirmesinde “Faizsiz bankacılık konusunda hassasiyet taşıyan yurt içindeki müşterilerimiz ve yurt dışı fon sahipleri açısından faaliyetlerimizde görüş alabileceğimiz Danışma Kurulu’muzu oluşturmak için uzun süredir çalışıyoruz. Bu vesileyle alanlarının en yetkin isimleriyle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz için büyük memnuniyet duyuyoruz. Sektörün en yeni ve dinamik oyuncusu olarak önümüzdeki dönemde katılım bankacılığını ileriye taşıyacak yeni ürün ve hizmetlere imza atmak istiyoruz. Bu noktada Danışma Kurulu’muzun görüşleri en önemli dayanağımız olacak” dedi.
Prof. Dr. Hayrettin KARAMAN
İslam hukuku profesörü olan ve katılım bankaları danışma kurullarında deneyim sahibi Karaman, 1959 yılında ilk imam hatip okullarından olan Konya İmam Hatip Okulu’nu bitirdikten sonra yeni açılan İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde okudu. İki yıl İstanbul İmam Hatip Okulu'nda meslek dersleri öğretmeni olarak çalıştıktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'ne fıkıh asistanı oldu. "Başlangıçtan Dördüncü Asra Kadar İslam Hukukunda İctihad" konulu tezi ile 1971 yılında fıkıh öğretim üyesi oldu. Yüksek İslam Enstitülerinin İlahiyat Fakülteleri'ne dönüşmesinin ardından akademik çalışmalarını tamamlayarak sırasıyla doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı.
Prof. Dr. Hamdi DÖNDÜREN
1958’de hâfızlığı, 1965’te Balıkesir İmam-Hatip Okulu'nu, 1966’da Balıkesir Muharrem Hasbi Lisesini, 1970’te İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsünü, 1971’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. Balıkesir’de kısa bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra Balıkesir Merkez Vâizliği ve Çanakkale-Bozcaada müftülüğü görevlerinde bulundu. 1975’te Konya Yüksek İslâm Enstitüsü’ne İslâm Hukuku, Fıkıh Usûlü ve Türk Medeni Hukuku öğretim üyesi oldu, 1978’de Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü’ne geçti. 1983’te Ankara Ü. İlâhiyat Fakültesi’nde doktor, Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde de 1983’te Yardımcı Doçent oldu. 1986’da 6 ay süreyle, Riyad İmam Muhammed Üniversitesi’nde, “Ma’hed Ta’lîmi’l-Luga el-Arabiyye (Arap Dilini Öğretim Enstitüsü)” nin derslerini izledi. İslâm Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Döndüren, Arapça ve Fransızca biliyor.
Prof. Dr. Arif Ersoy
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü'nden 1973 yılında mezun olan Ersoy, aynı zamanda Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisadi Kalkınma dalında yüksek lisans derecesini 1976'da yaptı. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Doktora derecesini 1979 yılında tamamladı ve 1982'de Yardımcı Doçent, 1986'da İktisat Doçenti ve 1992 yılında da İktisat Profesörü oldu. Halen Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.