VakıfBank ilk çeyrekte 522,7 milyon lira net kar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL - VakıfBank 2013 yılı ilk çeyreğinde 522,7 milyon lira net kar açıkladı.

Yılın ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıklayan VakıfBank, net karını yıllık bazda yüzde 24,5 oranında, çeyreklik bazda ise yüzde 16 artırdı.
İlk çeyrekte 522,7 milyon lira net kar elde eden VakıfBank aktif büyüklüğünü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 artırarak 106,8 milyar liraya çıkardı. Bankanın nakdi kredileri ise yüzde 15,3 artışla 69,4 milyar liraya yükseldi.
Açıklamada yer verilen bilgilere göre, bankanın Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamı 87,5 milyar liraya ulaşırken bilançosunda kredilerin payı yüzde 65'e yükselen VakıfBank, reel ekonomiye en çok destek olan bankalardan biri oldu.

İstikrarlı karlılık artışı

İlk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, VakıfBank'ın son dönemlerde istikrarlı bir şekilde karlılığını artırmaya devam ettiğini söyledi. İlk çeyrekte ulaşılan 523 milyon lira net kar ile ortalama öz kaynak karlılığının yüzde 17,4, ortalama aktif karlılığının ise yüzde 2 seviyesine yükseldiğini ifade etti.
Nakdi kredilerini yıllık bazda yüzde 15,3, çeyreklik bazda yüzde 2,2 oranında artırarak 69,4 milyar liraya yükselttiklerini ifade eden Aydoğan, "VakıfBank verimliliği yüksek kredi segmentlerinde büyümeye ve ekonomiye değer yaratmaya devam ediyor" dedi.
Aydoğan, "Gerek yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğumuz bono ve tahvil ihraçları, gerekse yurt dışından sağlamış olduğumuz uzun vadeli kredilerle kaynak yapımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.
Mevduat dışı kaynak çeşitlendirmesi stratejilerinin Türk bankacılığının yapısal sorunu olan aktif-pasif vade uyumsuzluğunu azaltmak için çok önemli olduğunu belirten Aydoğan, yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasalarında yatırımcılardan ilgi gören bono ve tahvil ihraçlarını gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetti.