Vakıfbank'a 1 milyar dolar sendikasyon kredisi

1 yıl vadeli, Libor/Euribor+yüzde 0,90 maliyetle alınan sendikasyon kredisine 16 ülkeden 35 bankanın katılımı sağlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vakıfbank, 270,5 milyon dolar ve 525 milyon euro olmak üzere, toplam 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

Vakıfbank açıklamasına göre, 1 yıl vadeli, Libor/Euribor+yüzde 0,90 maliyetle alınan sendikasyon kredisine 16 ülkeden 35 bankanın katılımı sağlandı. Wells Fargo Bank NA'nın koordinatör ve SMBC Bank'ın ajan banka olarak yer aldığı sendikasyon kredisi ihracatın finansmanında kullanılacak.

The Bank of Nova Scotia, Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Citibank NA, Commerzbank Aktiengesellschaft, Deutsche Bank AG, HSBC Bank plc, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, ING Bank NV, JP Morgan Limited, National Bank of Abu Dhabi PJSC, Societe Generale, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, UniCredit Bank AG, Wells Fargo Bank NA, krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici bankalar olarak katıldı.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, 2014 yılındaki ilk sendikasyon işlemlerini başarıyla gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, "1 milyar dolar eşdeğerindeki bu işlemle, gerek Türkiye'nin ve Türk bankacılık sisteminin, gerekse Vakıfbank'ın uluslararası piyasalardaki yüksek güvenilirliği bir kez daha kanıtlandı. İhracatın finansmanı için kullanacağımız krediyi temin eden iş ortağımız kreditör bankalara teşekkür ederim" değerlendirmelerini yaptı.

Söz konusu işlemin, Vakıfbank'ın iş ortağı olan bankalarla beraber yüksek değer yaratmaya devam ettiğini ispatladığını belirten Aydoğan, büyüme odaklı strateji ile potansiyel iş alanları yaratmadaki becerinin olumlu sonuçlarını görmekten son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Aydoğan, güçlü uluslararası bankacılık ağı sayesinde Vakıfbank'ın sürdürülebilir yurt dışı borçlanma yaratma başarısı ve bu alanda öncü konumunun devam ettiğini de sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir