Yabancı alımlarında sert düşüş

Yabancı yatırımcıların nisan ayında 532 milyon dolar olan net alımları mayısta 16 milyon dolara geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcılar mayıs ayında 16 milyon dolarlık net alış gerçekleştirdi. Yabancıların yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği işlemlerde ise net satış tutarı son iki aylık alımlarla 289 milyon dolara geriledi. Yabancı yatırımcılar, yılın ilk ayını net alışla tamamladıktan sonra şubat ve mart aylarında toplam 1 milyar 241 milyon dolarlık net satış gerçekleştirmişti. Yabancılar, nisan ayında 532 milyon dolarlık net alım yaptıktan sonra mayıs ayında da net alım yaparak, bu sene ilk kez üst üste ikinci ayı da alışla tamamlamış oldu. 

BIST 100 endeksi yabancı yatırımcıların sınırlı da olsa net alış tarafında oldukları mayıs ayında yüzde 1,15 değer kaybederken, dolar kuru ise TL karşısında yüzde 0,43 düşüş kaydederek 2,67'den 2,66'ya gerilemişti. 

Yabancılar en fazla alımı THY'den

Yabancıların mayıs ayındaki işlemlerine bakıldığında 46,6 milyon dolar ile en çok Türk Hava Yolları payları aldıkları görülürken, en fazla satış yaptıkları pay piyasası ise 49,4 milyon dolar ile İş Bankası (C) oldu. 

En fazla alış yapılan pay piyasaları THY'nin ardından Akbank, Turkcell, Sabancı Holding ve Kordsa olarak sıralandı. Yabancıların net satış yaptıkları pay piyasaları ise İş Bankası'nın (C) ardından Kardemir (D), Garanti Bankası, Tekfen Holding ve Koç Holding oldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir