Yapı Kredi, İtalya bağlantılı işlemlere danışman olacak

Yapı Kredi, İtalya bağlantılı tüm işlemlerde müşteri ihtiyaçlarına destek verecek ve danışmanlık hizmeti verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, SACE'nin İstanbul ofisinin 5. kuruluş yıldönümü sebebiyle Yapı Kredi ve UniCredit'in katkılarıyla İstanbul'da bir etkinlik düzenlendi. İtalya ile ticari ilişki içinde bulunan yaklaşık 100 şirket ve finansal kurum yöneticisinin bir araya geldiği etkinlikte, Yapı Kredi ve SACE arasında imzalanan iş birliği anlaşması da duyuruldu. Anlaşmaya göre, her iki kurum İtalya bağlantılı tüm işlemlerde Türk müşterilerin ihtiyaçlarına destek verip danışmanlık yapacak. 

Etkinlikte konuşan Yapı Kredi Genel Müdür Vekili Niccolo Ubertalli, şunları kaydetti: 

"Yapı Kredi, SACE ile imzalanan anlaşmayla dış ticaret finansmanında güçlü ve uzman banka olduğunu bir kez daha gösterirken, UniCredit de Türk müşterilerine her zaman yakın duran ve uygun finansman çözümleriyle destekleyen bir banka olduğunu hatırlattı." 

SACE Uluslararası İlişkiler Başkanı Michal Ron da SACE'nin geçen birkaç yıldan bu yana stratejik bir pazar olarak gördüğü Türkiye'deki faaliyetlerinde istikrarlı bir şekilde büyüyerek 2,3 milyon avro varlığa ulaştığını bildirdi. Ron, şu ifadeleri kullandı: 

"Anlaşma, sektörün önemli bir oyuncusu olan Yapı Kredi ile iş birliğimizi daha da güçlendirmemizi sağlayan bir temel oldu. Şimdiden Türkiye ve İtalya arasındaki leasing dahil olmak üzere ticaret ve yatırım alanlarında kolaylık sağlamak amacıyla yeni çözümler keşfetmek için sabırsızlanıyoruz."