Yılın dördüncü bono ihracını gerçekleştiriyor

700 milyon TL nominal değerli İş Bankası Bonosu'na yüksek talep gelmesi durumunda, arz miktarı 1 milyar TL nominale kadar artırılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bu yıl farklı vadelerde toplam 2,3 milyar TL nominal değerli bono ve tahvil ihraç eden İş Bankası, yılın dördüncü ihracını 25-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriyor.

700 milyon TL nominal değerli İş Bankası Bonosu'na yüksek talep gelmesi durumunda, arz miktarı 1 milyar TL nominale kadar artırılabilecek. 168 gün vadeli, benzer vadeli Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin getirisi üzerine %0,50 ek getiri sağlayan bono için minimum katılım tutarı 1.000 TL olacak.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, bankacılık sektörü bono ve tahvil ihraçlarının hem sektörün derinleşmesi açısından hem de tasarruflarını yüksek getiri ile değerlendirmek isteyen yatırımcılar açısından önemli olduğunu vurguladı.

Aral, "Bankacılık sektöründe en yüksek miktarda bono ve tahvil ihracını gerçekleştiren İş Bankası, farklı vadelerde ihraçlarla öncü rol oynamaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Bono ihracına katılmak isteyen yatırımcılar, İş Bankası Şubeleri'nden, isbank.com.tr İnternet Şubesi'nden ve 444 02 02 no'lu Telefon Şubesi'nden kolayca talepte bulunabilecek. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan İş Bankası Bonosu'nun ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir