'Yunan halkı kreditörlere teslim olmayacak'

Çipras, Berlin'de katıldığı bir kongrede yaptığı konuşmada, kreditörlerin Yunan halkının yeterince fedakarlık yaptıklarını anlamalarının zamanının geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Berlin'de katıldığı bir kongrede yaptığı konuşmada, kreditörlerin Yunan halkının yeterince fedakarlık yaptıklarını anlamalarının zamanının geldiğini söyledi.

Çipras ayrıca, Yunanistan'ın kemer sıkma tedbirlerini kalıcı hale getirmek isteyenlere teslim olmayacağını ifade etti.

"Bizim kreditörlerimizin Yunan halkının yeterince fedakarlık yaptıklarını ve şimdi onların yükümlülüklerini yerine getirmelerinin zamanı olduğunu akıllarında tutmaları gerekli" diye konuşan Çipras, "Halkımızı, Yunanistan'ın dar kemer sıkma ceketini yıllarca giymesini isteyenlere hiç bir zaman teslim etmeyeceğiz. Biz yükümlülüklerimizi yerine getirdik ve kreitörlerimizinde üzerlerine düşeni yapmaları gerekli" dedi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Yunanistan'ın emeklilere bir kereye mahsus olarak ikramiye verme kararının kurtarma programının ikinci gözden geçirmesinin tamamlanmasını geciktirdiğini ancak önümüzdeki aylarda hala bir anlaşmaya varılabileceğnii söyledi.

Kathimerini gazetesine konuşan Dombrovskis, "Gelinen durumu kesinlikle çıkmaz sokak olarak tanımlamıyorum ancak geçtiğimiz birkaç haftaya göre daha karmaşık. Bununla birlikte bir anlaşmaya önümüzdeki haftalada varılabilir" dedi.

Burllard faiz görüşünü değiştirdiBurllard faiz görüşünü değiştirdi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir