Ziraat Bankası'ndan 'kredi' yanıtı

Ziraat Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bankamızın tasfiye olunacak alacakları rasyosu; 2013 Eylül sonu itibariyle yüzde 2,3 ile sektör ortalaması olan yüzde 2,7'nin altında seyretmiştir" denildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ziraat Bankası, tasfiye olunacak alacakları rasyolarının, 2013 Eylül sonu itibariyle yüzde 2,3 ile sektör ortalaması olan yüzde 2,7'nin altında seyrettiğini bildirdi. Ziraat Bankasından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın organlarında, Sayıştay raporlarına dayandırılarak, Bankanın 2012'de tasfiye edilecek alacaklar hesabında önemli bozulmalar olduğuna ilişkin haberlerin yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi. 

Bankanın tasfiye olunacak alacakları rasyosunun; 2013 Eylül sonu itibariyle yüzde 2,3 ile sektör ortalaması olan yüzde 2,7'nin altında seyrettiği ifade edildi. Bu durumun da haberlerde iddia edilenin aksine Ziraat Bankasının kredi kalitesinin sektörden daha iyi olduğunu teyit ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"2012 yılında takip hesaplarındaki artış; kamuoyunca da yakından bilinen tutarı yüksek olan tek bir işlem/firmadan kaynaklanmaktadır. Söz konusu kredinin tasfiyesine yönelik yasal işlemler 2012 yılında başlatılmış olup alacağın tasfiyesi konusundaki çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kredi hariç tutulduğunda ise bankamızda söz konusu oran; yüzde 1,5'e kadar gerilemektedir. Ayrıca bankamızın bu rasyosu, varlık alım şirketlerine herhangi bir satışı içermeyen bir rasyoyu ifade etmektedir. 

Halka açık bir banka gibi davranan bankamız, faaliyet ve mali verilerini dip notlarıyla birlikte 3 ayda bir düzenli olarak kamuoyu ile paylaşmakta olduğundan habere konu edilen hususlarla ilgili olarak sanki gizlenmiş bir bilginin Sayıştay raporuyla ortaya çıkartılmış gibi bir algının oluşturulması ile kamuoyunun yanıltılmasına çalışıldığı düşünülmektedir. 

Türkiye'nin önemli varlığı olan Ziraat Bankasının yıpratılmasına yönelik olarak bu tür gerçeklerin saptırılması suretiyle yapılan haberlere karşı bankamız, kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edecektir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir