'13 yıllık iktidarımızda o konuda karnemiz kırık'

7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, "13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde partisinin Osmangazi ilçe teşkilatı tarafından AK Parti'ye hizmet etmiş kişiler için düzenlenen vefa yemeğinde yaptığı konuşmada, Vefa'yı İstanbul'da bir semtin adı olmaktan çıkarmak, yaşayan bir gerçek haline getirmek gerektiğini söyledi.

Çeşitli tören ve etkinliklerde dua edileceği zaman hocalardan Türkçe ve kısa bir dua etmesini istediğini belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Bütün yemek dualarında okunan bir ayet-i kerime var; 'Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz. Allah israf edenleri sevmez'. Allah bizi sevsin diye çabalıyoruz değil mi? Bir kalemin bile bizde hakkı vardır. Şimdi Türkiye'deki israfı görüyorum. Eğer israfın önünü alabilseydik sizden vergi almaya gerek kalmazdı. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Allah israf edenleri sevmez."

AK Parti'nin 13 yıllık beraberliğinin her zaman başlarının dik olmasını sağladığını belirten Arınç, ""Artık listelerimiz kesinleşti ve bize göre genel merkezimizin yaptığı bu liste hepimizin listesidir, hepsi birbirinden kıymetlidir. Onlar için, onlar kadar partimiz için çalışacağız. Gönül kırıklıkları varsa hepsini bir kenara koyacağız" dedi.

Seçimlerin diğer partilerin ittifak arayışlarıyla geçtiğine işaret eden Arınç, "AK Parti'yi zayıflatabilmek, hükümetine çelme takabilmek, onu başarılarından alıkoymak için içeride ve dışarıda çalışan çok şer odaları var. Kapatmak istediler, kapatamadılar. İçimizden bölmek istediler, bölemediler ve bugün geldiğimiz noktada, inşallah yeni kurulan tuzaklardan da Allah'ın izniyle geçeceğiz ve başarıya ulaşacağız" diye konuştu.

Baraj iddiaları fos çıkacak

Randevu sisteminin kaldırılmasıyla 8 gün, 28 yerde oy kullanma imkanının getirildiğini anlatan Arınç, sandığa mutlaka çok sayıda seçmen götürebilmeyi amaçladıklarını vurguladı. 

Katılım yüksek olursa AK Parti'nin başarısının da yüksek olacağını vurgulayan Arınç, "Katılım oranı yüksek olursa, barajı geçme iddiasında olanların bu iddiası fos çıkacak. Yüksek oranda oy gelecek bir seçimde yüzde 10'luk barajı pek çok partinin geçmesi mümkün değil" dedi.

Milletvekilliğinin sona ereceğine işaret eden Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:  

Milletvekilliğim sona eriyor vefa isterim

''Ben önce kendi nefsime söyleyeyim sonra herkes ne anlayacaksa anlasın. Benim de milletvekilliğim sona eriyor, ben de vefa isterim doğrusu. Vefasızlığı bazılarından görüyorum şimdiden ama binlerce insanın vefasızlık göstermeyeceğine de inanıyorum. Geldik vazifemizi yaptık. Türkiye'de bizim dostluğumuzu severler, bizim dostluğumuz iyidir, kimse dostluğumuzdan zarar görmedi. Allah'a hamdolsun ki bizi de sevenlerle sayanlarla bu ömrümüzün bu yaşına kadar geldik. Kimse için kötü düşünmüyoruz. Allah sizlerden razı olsun."   

 

Bu konularda ilginizi çekebilir