'180 ağaç yerine 18 bin fidan'

Bakan Eroğlu, Yalova Belediyesi tarafından ağaçların kesilmesine ilişkin, "Bir seferberlik başlatıyoruz. Tam 100 katı kadar oraya ağaç dikimi talimatı verdim. 18 bin fidanı toprakla buluşturacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlar yerine 18 bin fidanı toprakla buluşturaklarını söyledi. " CHP'nin ayıbını, bu şekilde biz örtmüş olacağız" diyen Eroğlu, yaşanan olaydan ötürü çok büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Eroğlu, 27 tesisin toplu temel atma töreni için geldiği Afyonkarahisar'da, Vali Hakan Yusuf Güner'i, yeni valilik binasında ziyaret etti.

Valiliğe gelişinde çiçeklerle karşılanan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra gazetecilerin, Yalova Belediye tarafından ağaçların kesilmesinin ardından bakanlık olarak bir incelemenin olup olmadığı sorusu üzerine Eroğlu, konunun araştırılması için ilgililere talimat verdiğini ifade etti. 

"Hakikaten çok üzüldüm" diyen Eroğlu, yaklaşık 180 adet asırlık çınarların kesildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Ağaçlar tescilli olsaydı çok büyük cezası vardı"

"Orada bir Atatürk Köşkü var. Ağaçlar köşkün etrafını sarmaya başlayınca ve bahçıvan ağacı kesmek isteyince, Atatürk derhal müdahale ediyor ve diyor ki, 'Ağacı kesmeyin köşkü taşıyın'. Hakikaten o günün imkanları ile köşk çok güzel bir şekilde taşınıyor. Şimdi o günden sonra kalkıyor belediye, asırlık çınarları kesiyor. Buna tabii çok üzüldük. Ağaçlar tescilli mi diye baktık, tescilli olsaydı çok büyük cezası vardı ancak tescilli değilmiş. Ama tabii izinsiz ağaç kesmenin de bir müeyyidesi var. Ona bakacağız ancak biz şöyle bir seferberlik başlatıyoruz. Tam 100 katı kadar oraya ağaç dikimi talimatı verdim. Şu anda hazırlıklar başladı. 18 bin fidanı toprakla buluşturacağız. CHP'nin ayıbını, bu şekilde biz örtmüş olacağız. En çevreci hükümet bizim hükümetimiz, yeşile en çok önem veren hükümet, bizim hükümetimiz. Dolayısıyla bunu da yapıyoruz. Onu müjdeleyeyim."

Bu konularda ilginizi çekebilir