'30 yılın en etkin operasyonları yapıldı'

Başbakan Davutoğlu, terör örgütü PKK'ya karşı 30 yılın en etkin operasyonlarının yapıldığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'deki "Türkiye Sandık Yolunda Başbakan ile Özel" programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, "Şartlar, konjonktür değişmişse yeni politikalarla o konjonktüre hitap etmek gerekir. Onu yapıyoruz, seçim beyannamesinde de bunların işaretleri, 4 Ekim'de daha açık gözükecek" dedi.

"7 Haziran seçimleri bize, AK Parti'nin tazelenmekle köklü geleneğini sürdürmek arasındaki dengeyi doğru muhafaza etmesi gerektiği dersini verdi tabiri caizse" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, 

"AK Parti'nin en büyük başarısı çok geniş bir insan kaynakları havuzu oluşturmuş olması. Bu, zamanla devlet adamı yetiştiren bir fidanlık oldu, tabiri caizse ve bunun getirdiği bir büyük zenginlik var" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Bizim şimdi hedefimiz, bütün bu trend içinde tekrar yüzde 50'ye doğru bir yükselişi yakalayabilir miyiz?"dedi.

'PKK'nın 452 hedefi yerle bir edildi'

23 Temmuz'dan sonraki gece PKK'nın bilinmediğini zannettiği kampların da vurulduğunu kaydeden Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın 452 hedefinin yerle bir edildiği bilgisini verdi.

Davutoğlu, "İhmal olsaydı 23 Temmuz'da yapılan operasyon için hazırlık olmazdı. Devletin burada hazırlık ihmali yok" şeklinde konuştu.

'PKK 90'lara döndü, devlet dönmedi'

PKK'nın 90'lara döndüğünü, ama devletin dönmediğini kaydeden Davutoğlu, "Faili meçhulleri yapan onlar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Hangi istihbarat örgütlerinin kuzey Irak'ta kiminle ne yaptığını biliyoruz, hedeflerini, ne konuştuklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı.