'Adayımızı 1 Temmuz'da Meclis'e sunacağız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, 1 Temmuz Salı günü 113 milletvekilinin imzasıyla cumhurbaşkanı adaylarını Ankara'da açıklayıp, aynı gün TBMM'ye sunacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlarının adaylığını açıkladıkları gün, TBMM'ye de sunacakları bilgisini paylaştı.

"Vereceğim cevap, görünen köy kılavuz istemez"

"Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı adayı olursa ki öyle olacağı anlaşılıyor ancak bu yönde açıklamada, beyanda bulmayı şık bulmam" diyen Şahin, "Türkiye'ye daha üst seviyede hizmetler yapmak için bir görev değişikliğidir, farklı bir makama geçmektir bu. Salı günü AK Parti Grubu olarak 113 milletvekilinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayımızı Ankara'da açıklayarak, aynı gün TBMM'ye takdim edeceğiz. 'Cumhurbaşkanı adayımız kimdir?' sorusunu yöneltebilirsiniz. Vereceğim cevap, 'görünen köy kılavuz istemez' şeklindeki atasözü olacaktır" şeklinde konuştu.

Çözüm süreci 

Türkiye'nin kritik hale gelen sorunlarını çözme gibi büyük sorumlulukları bulunduğuna dikkati çeken Şahin, bunlardan birinin de ülkenin yıllarına mal olan, binlerce vatan evladını şehit verdikleri terör olduğunu söyledi.

Şahin, "çözüm süreci" adı verilen süreçte terör sorununun çözülmesinin amaçlandığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Zaten bölgemiz son derece karışık"

"Süreç başlayalı 2 yıla yakın  süredir çok şükür, şehit cenazeleriyle karşılaşmadık. Asla vazgeçmeyeceğimiz ilkelerimiz var. 'Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak' dedik. Bu ilkeler çerçevesinde bu ülkede 77 milyon olarak barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu sürecin yasal çerçeveye kavuşturulması icap ediyordu, dağdakilerin indirilmesi amaçlı. Bir de çözüm sürecinin başarıya ulaşması için yapılacak çalışmaların da yasal güvenceye kavuşturulması gerekiyordu. Bu iki amaçla hazırlanmış kanun tasarısının muhalefet sahipliğiyle ancak karşısında olanlar olabilecektir. Zaten bölgemiz son derece karışık, Suriye, Irak. Kendi bütünlüğümüzü korumamız gerekiyor. Kendi içimizde barışı, kavgayı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunu amaçlayan kanun tasarısıdır.

İtirazlar olacaktır, komisyonda, genel kurulda görüşülecek, belki de muhalefetin katkılarıyla eksikleri de tamamlanacaktır."

"Rehinelerin sağ getirilmesi için çok yönlü çalışıyoruz"

Irak'ta rehin tutulan resmi görevli ve vatandaşlar bulunduğunu hatırlatan Şahin, onların sağ salim, hiçbir sorun yaşamadan Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili çok yönlü çalışmaları büyük bir hızla devam ettirdiklerini ifade etti:

Kısa sürede rehin tutulanların ülkeye döneceklerine inandığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Çok hassas bir konudur bu. Hatırlayacaksınız, bundan önce Lübnan'da da pilotlarımız uzun süre rehin tutulmuşlardı, onu da başarılı takip, irtibat süreci yürütmek suretiyle çözmüştük. İnşallah bu süreci de bu şekilde takip ederek çözeceğiz. Farklı şeyler, öneriler olabilir ama oradaki vatandaşlarımızdan hiçbirinin burnunun kanamasını istemiyoruz. Bu hassasiyetimiz nedeniyle bu konuda yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları yeteri kadar kamuoyuna izah edememiş olabiliriz, bu işin hassasiyetinden kaynaklanıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir