'AK Parti'ye oy vereni eleştirmedim'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşımı eleştirmedim. O yurttaşlarıma sesleniyorum; ben hükümeti eleştiriyorum, ben kul hakkı yiyenleri eleştiriyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YOZGAT - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanının sağ duyusuna güveniyorum ben. Bakın, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşımı eleştirmedim. Niye siz o partiye oy verdiniz  diye bir eleştiri de getirmedim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada,siyasetçinin, halka verdiği sözlerin gereğini yapması gerektiğini belirterek, "Yani, kul hakkı yememesidir, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememesidir, üreticinin hakkını korumasıdır, çiftinin, emeklinin hakkını korumasıdır, Türkiye'nin bayrağını korumasıdır" dedi.

Partililerin "Hırsız Tayyip" şeklinde slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Onun unvanını bütün dünya biliyor, bütün dünya öğrendi. Şimdi yasaklarla kendi suçlarını kapatmak istiyor. Bir daha rezil oldu. 28 Şubat sürecinde Ankara'da bir Batı Çalışma Grubu vardı, şimdi bunlar başka bir grup kurdular, adı Batı Çalışma Grubu değil, 'batı çalma grubu.' Çalıyorlar, herkes biliyor nasıl çaldıklarını" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ben size bir örnek anlatacağım, sadece bir örnek anlatacağım. Sabahın yedi buçuğu, İçişleri Bakanı oğluna telefon ediyor. 'Oğlum' diyor, 'ne var babacığım, polisler bastı' diyor. 'Ne yapıyorlar?', 'babacığım arama yapıyorlar', diyor. 'Evde ne var' diyor, 'sen biliyorsun baba' diyor. 'Oğlum evde kaç lira para var?', 'bir kaç kuruş var babacığım' diyor. 'Evladım, kaç lira para var' diyor, '1 trilyon lira para var' diyor. Bunlara montaj diyorlar, hiçbirisi montaj değil, mahkeme kararı ile yapılan tespitler. Fezlekelerde yer alan konuşmalar. Ben şimdi halkın vicdanına sesleniyorum. Dünyada hangi İçişleri Bakanının oğlunun evinde 1 trilyon lira para olur? Düne kadar milletin önüne çıkıyorlardı, din, iman edebiyatı yapıyorlardı bunlar. Ses kayıtları düştü yine internete. Allah'ın kelamı ile dalga geçiyorlar, buna izin verecek misiniz?"

"Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşımı eleştirmedim"

Boğazlıyanlıların, doğrudan yana olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın sandığa gideceğiz, 30 Mart'ta. Bir şey istiyorum; elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. İki seçenek var önünüzde, iki alternatif; ya haramdan yana oy kullanacaksınız ya helalden yana oy kullanacaksınız. Boğazlıyan neden yana oy kullanacak? Helalden yana. Zaten Boğazlıyan'a güveniyorum. O başçalan gitmiş, Yozgat'ta miting yapmış. Demiş ki 'Boğazlıyan'ı istiyorum'. Boğazlıyan ayakkabı kutusuna sığar mı, para kasalarına sığar mı, rüşvete teslim olur mu, yolsuzluğa teslim olur mu, kul hakkı yemeye teslim olur mu? Boğazlıyan onurlu bir ilçedir, onurlu insanlar yaşar. Haram paraya teslim olur mu?"

Boğazlıyan'ın  kul hakkı yiyeni affetmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanının sağ duyusuna güveniyorum ben. Bakın, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşımı eleştirmedim. Niye siz o partiye oy verdiniz diye bir eleştiri de getirmedim. O yurttaşlarıma sesleniyorum; ben hükümeti eleştiriyorum, ben kul hakkı yiyenleri eleştiriyorum, ben yolsuzluk yapanları eleştiriyorum, ben hırsızlık yapanları eleştiriyorum" diye konuştu.

"Yoksulluk edebiyatı yapmadım"

Başbakanın internete sızan ses kayıtlarının montaj olduğunu iddia ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Diyor ki bunlar montajdır. Kendisine bir çağrı yaptım; arkadaş montajsa TİB kayıtlarını yayınlarsın biz de montaj mı değil mi hep beraber öğrenmiş oluruz. Yayınladı mı? Niye yayınlamadı? Gerçek olduğunu o da biliyor. Ben hiçbir zaman, 'yırtık ayakkabı ile siyasete girdim, şöyle fakirdim, ailem fakirdi' türünden yoksulluk edebiyatı yapmadım. Çok şükür, devlet memuriyetine 1971 yılında girdim. O başçalanın aldığı aylıktan her dönem iki kat fazla aylık aldım. Milletvekili seçildiğim gün, mal varlığımı internet siteme koydum, CHP Genel Başkanı olduğum gün mal varlığımı CHP'nin internet sitesine koydum, kazandığım her kuruş alın terimin karşılığıdır, herkesin öyle olmasını istiyorum. Ama o ne diyordu? 'Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim'. Şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. Onun bir bakanı var, 24 saatte iki kez doğruyu söyler. Geçen televizyonlarda 'çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz' diyor. Ben isterim, çıksın desin ki kim yolsuzluk yaparsa üstüne gidelim. Eyvallah. Şimdi yolsuzlukların üstünü kapatmaya çalışıyor."

"Polisleri sürüyorlar, savcıları sürüyorlar, hakimleri sürüyorlar, polis amirlerini sürüyorlar, yasaları değiştiriyor, yönetmelikleri değiştiriyor, yolsuzluğu kapatmak için" diyen Kılıçdaroğlu, o kadar çok yolsuzluğun kapatılamayacağını ifade etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir