'AKP'de iki bıyıklı eş başkan var'

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti eş başkanlığına soyunduğunu öne sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti eş başkanlığına soyunduğunu öne sürerek, "Eş başkanlık sistemini biz getirdik ama, bizim kuralımıza göre bir kadın ve bir erkek. Ama ne yazık ki AKP'de iki bıyıklı eş başkan var" dedi.

Sebahat Tuncel, çeşitli ziyaretler ve temaslar gerçekleştirmek üzere bulunduğu Antalya'da cemevi ve Alevi Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya tarafından karşılanan Tuncel, burada yaptığı konuşmada tüm toplum kesimlerden partisine yönelik ilgi olduğunu söyledi.

HDP'nin barajı aşmasının AK Parti'nin faşizan ve otoriter olarak değerlendirdiği siyaset anlayışına karşı kurulacak barajın yegane yolu olduğunu dile getiren Tuncel, "Herkes şimdi HDP'nin barajı aşıp aşmayacağını konuşuyor. Bu bizim açımızdan çok önemli. HDP'nin barajı aşması Türk demokrasi için de bir dönüm noktası olacak" diye konuştu.

Erkeklerin eş başkanlığı

HDP'nin barajı aşmasının aynı zamanda baskıcı düzenin temsilcisi olmakla itham ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hesaplaşmak açısından da önemli olduğunu kaydeden Tuncel, şunları söyledi:

"Türkiye'de seçim HDP ile Tayyip Erdoğan arasında geçiyor. Siyasi partiler arasında değil. Cumhurbaşkanlığı'nı bırakıp AKP'nin eş başkanlığına soyundu. Eş başkanlık sistemini biz getirdik ama, bizim kuralımıza göre bir kadın ve bir erkek. Ama ne yazık ki AKP'de iki bıyıklı eş başkan var."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir