'Asker bedelliden endişeli' iddiasına yanıt

Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik kararında askeri kaynakların endişeli olduğu iddialarına, "YAŞ'ta bu konu görüşüldü. Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır.askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Yunanistan ziyaretinin kapsamına ilişkin bilgi veren Davutoğlu, bedelli askerlik konusunda askeri kaynakların endişeli olduğu iddialarına da yanıt verdi.

"Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır"

Bazı gazetelerde yer alan iddiaların aksine, bedelli askerlik konusunun YAŞ’ta görüşüldüğünü ifade eden Başbakan, Genelkurmay'a ise, "Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Herhangi bir konuda kaygı iletmek için herhangi bir askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur." mesajını verdi.

Davutoğlu, iddialara ilişkin şöyle konuştu:

Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Herhangi bir konuda kaygı iletmek için herhangi bir askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur. Dolayısıyla Türkiye demokratikleşme yerleştikçe herkesin öğrenmesi gereken bir şey var; bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmelidir.

YAŞ'ta bu konu görüşüldü. Daha önce bana Savunma Bakanı tarafından gerekli brifingler verildi, Genelkurmay Başkanımız tarafından bilgiler aktarıldı, Cumhurbaşkanımızla istişareler yapıldı. Bu çerçevede YAŞ'ta konu ele alındığında zaten genel bir perspektifle bu konuda olumlu kanaatler ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir