'Atatürk büstü ve bayrak yakanları kınıyorum'

Kobani'ye yönelik saldırılar nedeniyle yurt genelinde başlayan eylemlerle ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk heykeli ve Türk Bayrağı yakılmasıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - IŞİD'in Kobani saldırıları nedeniyle, Türkiye'nin birçok noktasında yapılan gösterilerle ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk heykeli ve Türk Bayrağı yakılmasıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu.
Özel bir televizyon kanalına konuşan Demirtaş, "Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur" dedi.

Demirtaş şunları söyledi:

"Tampon bölge değil, koridor..."

"Hamaset yapma günlerini geçtik. Direnişteki insanlar kardeş miyiz, değil miyiz görmek istiyorlar. Bu topraklar kimsenin babasının petrol kuyusu değil, halkların öz yurdudur. Yapılması gereken tampon bölge değil, koridor açılmasıdır. Kobani'nin kendini savunabilmesi için yardımın geçebilmesi amacıyla. Bu direnişi zafere götüreceğiz, buna yürekten inanıyorum. Kobani ne hava saldırısı istiyor, ne de kara harekatı. Sadece bu abluka kalksın ki kendimizi savunabilelim diyorlar. Kobani'nin düşmesini bekleyenler hayretler içinde. Tankları sadece tanksavarlar durdurabilir sanıyorlar. Oysa iradeyle durduruldu.

"Azerbaycan olsaydı..."

Kobani değil de Azerbaycan olsaydı, Türk halkı da sınıra yığılsaydı, hükümet oradaki Türkleri gazla copla dağıtır mıydı? İnsanlarımız burayı boşaltmazlar, evlatları orada, IŞİD katliamı ile yüz yüze. Hükümet bu duyguyu anlayamıyor. Bu kararlılık kırılmadığı sürece Kobani düşmeyecek. Halkımız hiçbir yerde geri adım atmadan direnişini sürdürürse, ablukanın kırılacağına inanıyoruz."