'Avrupa hepimizin ortak evidir'

Başbakan Davutoğlu, 'Avrupa hepimizin ortak evidir' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün AB liderleriyle birlikte kıtamızın geleceği için ekonomik krizleri konuşacağız ve aynı zamanda coğrafi, jeopolitik sorunları ele alacağız. Avrupa hepimizin ortak evidir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye-AB Zirvesi'nin düzenleneceği Brüksel'de, Avrupa Birliği Konseyi binası önünde, gazetecilere açıklamada bulundu.

Davutoğlu, açıklamasında, bugünün tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği ile çok önemli bir görüşme yapacağız. 29 ülkenin Devlet Başkanı buraya gelecek. Bugün tarihi bir gün ve AB’ye giriş süreci dahil, Türkiye ile ilişkiler daha da canlanacak" diye konuştu.

'Avrupa hepimizin ortak evidir'

Görüşmelerde, Avrupa içi ve çevresindeki konuların ele alınacağını aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Dün bildiğiniz üzere, yeni hükümetimiz kurulduktan sonra programımızı imzaladım ve yarın güven oylaması yapılacak. Bugün AB liderleriyle birlikte kıtamızın geleceği için ekonomik krizleri konuşacağız ve aynı zamanda coğrafi, jeopolitik sorunları ele alacağız. Bunların içerisinde tabii ki göç konusu da var. Bu aslında yeni bir başlangıç değil uzun süredir devam eden bir sürecin tekrar canlandırılması. Avrupa hepimizin ortak evidir."

Tusk ile görüştü

Davutoğlu'nun, AB Konseyi Başkanı ve AB Komisyonu Başkanı ile görüşmesi başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşmesi TSİ 16.35'te başladı.  

Türkiye-AB Zirvesine katılmak üzere Brüksel'e gelen Başbakan Davutoğlu, görüşmelerin ve zirvenin gerçekleştirileceği Avrupa Konseyi binasına geçti.

Davutoğlu'nun, Tusk ve Juncker ile görüşmesi basına kapalı gerçekleşiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir