'Bayrak indirme olayı provokasyon'

Sebahat Tuncel, bayrak indirme olayının bilinçli olarak geliştiğini belirterek, "İnsanlar cenazeleriyle uğraşırken, acılarına ağlarken birileri Kürtlerin acıları üzerinden milliyetçi bir yaklaşımla süreci sabote etmeye yönelik bir girişim içine girmiş ola

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Bu bayrak indirme olayının bilinçli olarak geliştirildiğinin ve bir provokasyon olduğunun altını çizmek istiyoruz. Hiçbir halkın değerine saygısızlık etmeyiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisince Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Çelikhan köyü köprübaşı mevkisinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de Kürt sorununun çözümü tartışmalarının uzun soluklu bir tartışma olduğunu, ülkede 30 yıldır yaşanan çatışmanın son bulması konusunda önemli bir aşama katedildiğini söyledi.

Tuncel, Türkiye'de insanların artık savaşın bitmesi ve barışın olması konusunda sürece destek verdiğini dile getirerek, bunun kamuoyu araştırmalarından da görüldüğünü, halkın yüzde 80'inin savaşın değil, barışın yanında olduğunu belirtti.

İmralı ile görüşmelerde verilen mesajlara işaret eden Tuncel, şöyle konuştu:

"Bu görüşmelerin özü bu sürecin devam ettirilmesiydi. Bu süreci bozmak isteyenler olabilir. Biz ne zaman barış konusunda adım atmaya çalıştıysak ne zaman ki Türkiye'de gerçekten çözüm konusunda bazı çalışmalar yaptık; o zaman bazı güçler devreye girdi ve barışı engellemeye çalıştı ve çoğu kez de engellendi. Hatırlayın en son ateşkesten önce 7 kez ateşkes yapılmış ancak her defasında bozulmuştu. Yeni bir aşamadayız. Biz bu sürecin bozulmasını istemiyoruz. Bu coğrafyada artık savaş olsun istemiyoruz. Bu ülkede insanların yaşamını yitirmesini, genç fidanların toprağa düşmesini istemiyoruz. Biz insanların yaşamasını istiyoruz."

Tuncel, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine ilişkin şunları kaydetti:

"Bu bayrak indirme olayının bilinçli olarak geliştirildiğini ve bir provokasyon olduğunun altını çizmek istiyoruz. İnsanlar cenazeleriyle uğraşırken, acılarına ağlarken birileri Kürtlerin acıları üzerinden milliyetçi bir yaklaşımla süreci sabote etmeye yönelik bir girişim içine girmiş olabilir. Biz hiçbir halkın değerine saygısızlık etmeyiz. Aynı zamanda Kürt halkının değerlerine de saygı gösterilmesini isteriz. Saygı karşılıklı olmalıdır. Karşılıklı saygının Türkiye'nin demokrasisi açısından olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoruz."

Çatışmaların sadece bölgeyi değil tüm Türkiye'yi etkilediğini dile getiren Tuncel, "Barış hepimizin ihtiyacı. 2 gündür herkes o saygı duydukları bayrak adına başka halka linç girişiminde bulunuyor. Bir bayrağın, bir halkın değerini başka bir halka başka insanlara baskı aracı olarak kullanmak aslında kendi değerine yönelik bir yaklaşımdır, kabul edilemez. Biz HDP olarak bu süreçte çözüm için gerekli sorumluluğu yerine getireceğimizin altını çizmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir