'Bedel ödeme sıramızı savdık'

MHP lideri Bahçeli, "Başbakan bizler bedel ödeme sıramızı savdık ama bedel ödeme sırası sana geçtiğinde adaletin karşısında ayakta uzun uzun dikileceğin günler bilesin ki çok yakın" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Balyoz davasında tahliye olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan grup toplantısının ardından Genel Kurul'da yemin etti.

Grup toplantısında konuşan Bahçeli, geçtiğimiz günlerde karara bağlanan 12 Eylül davası üzerinden hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Her darbenin toplumsal istikrarı zedelediğini ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın hiçbir askeri müdahalenin doğru olmadığını vurgulayan MHP lideri Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ve hükümeti millete korku enjekte etmiştir. Erdoğan içi boş demokrasi söylemleriyle yıllardır huzursuzluk kaynağı haline gelmiştir" dedi.

"Algısı kapanan Kenan Evren’in hapse kapatılarak 12 Eylül hesabı sorulduğu düşünülmesi çok ucuzdur." ifadelerini kullanan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

12 Eylül darbesini sorgulayacaksak sadece iki yaşlı darbeciyle güç gösteri yapılmaması gerekmektedir. 12 Eylül düzenini, hak kayıplarını nasıl yorumlayacağız? Evren ve Şahinkaya’yı cezalandırınca çekilen çileler sıfırlanacak mı? MHP 12 Eylül’ün en ağır sonuçlarına maruz kalmıştır, ölümle sınanmıştır. Şimdi herkes Evren ve Şahinkaya’ya odaklanmıştır. MHP’ye kin kusan 12 Eylül cellatlarını kimse konuşmamaktadır.

"Bir gün gelecek Başbakan da yargının önünde hesap verecek"

Başbakan'a "12 Eylül'ü bırak da 28 Şubat'ın peşine düş" diyerek seslenen Bahçeli, "1980'den 34 yıl sonra darbeciler cezalandırılıyorsa, bir gün gelecek 17 ve 25 Aralık'tan dolayı Başbakan yargının önünde hesap verecektir" dedi.

"İhsanoğlu ne Pensilvanya imalatı ne de Washington kurgusu"

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için yapılan yakıştırmalara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, ne Pensilvanya imalatı ne Washington kurgusu ne de bir başka yabancı ve gayri meşru oluşumun eseri olmayıp yalnızca ve yalnızca büyük Türk milletinin adayıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde ittifak sağlanmıştır. Bu hepimiz adına bahtiyarlıktır. DP Başkanı Gültekin Uysal, DSP Başkanı Masum Türker ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Yetkili kurullarıyla görüşecek BBP Başbakan Mustafa Destici, Mustafa Kamalak’a da teşekkür ediyorum.

Ekmel Bey’in adaylığı yankı bulmuş, destek görmüştür. Ekmelledin Bey birikimli bir Cumhuriyet aydınıdır. Ekmel Bey’in adaylığında korku duyan telaş yapanların varlığı, az olmakla birlikte kendisini göstermiştir.

Bahçeli konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Erdoğan tahliyeleri hala içine sindirememiştir. Bu çerçevede Başbakan Erdoğan’ın Haliç’te yaptığı konuşması kendisi adına yüz karasıdır. Madem 12 Eylül referandumu tahliyelere neden olmuştur, bu halde Erdoğan 13 Eylül’de kendisi için yapılan anayasa değişikliği olmasaydı kendisi de cumhurbaşkanı adayı olamayacaktır. Mağdurlara gelince mi bize minnet duyun demek istemektedir. Ne saçmalamaktadır. Erdoğan başbakan olmak için ABD’ye yalvarmıştır.

"Bedel ödeme sırası sana geçtiğinde..." 

Hukuku parayla karartmayı aklında geçiren birisinin başbakanlık koltuğunu işgal etmesi utanç kaynağıdır. Tahliye olan herkesin sevincini paylaşıyoruz. Grup sıralarımızda hep bir eksik vardı. O tarihlerde aramızda bulunamıyordu, hedef seçilmişti. Bizler hep birlikte sabrettik. Adaletin tecelli edeceğine inandık. Bu oyuna düşmedik. Biz AK Parti’ye rağmen doğrunun kazanacağına hep güvendik. 18 yıl ceza almış arkadaşımızın komployu kurban gittiğine inandık. Başbakan bizler bedel ödeme sıramızı savdık ama bedel ödeme sırası sana geçtiğinde adaletin karşısında ayakta uzun uzun dikileceğin günler bilesin ki çok yakındır.

Bu konularda ilginizi çekebilir