'Bedelliyi' referanduma bağladı

Başbakan Erdoğan, bedelli askerliğin çıkarılabilmesi için yeni anayasaya ihtiyaçları olduğuna işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'deki kopya iddiaları ve bedelli askerlik konularında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ATV'de canlı yayınlanan Başbakanla Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, KPSS'deki kopya iddiaları üzerine imtihanı kazanmış ve atama bekleyen kişilerin mağdur olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''KPSS'de 350 civarındaki suistimali yapanlar yüzünden birçok kişinin mağduriyeti, kaybı söz konusu. Kazanamayanların bu durumla ilgili yargıya intikal süreci de söz konusu olabilir. Zaten erteleme kararını vermelerinin altında yatan gerçek de bu. Yüksek Denetleme Kurulu değerlendirmeyi, çalışmasını yapıyor. Zannediyorum dün bir rapor sundular. Bizler de bu raporun neticesinde pazartesi günü YÖK ile görüşeceğiz, nedir, ne değildir...

Yeni bir sınav teklifleri var. Bu hasarın tespiti çok önemli. Yeni bir imtihan 2 ay demek, 2 ay çok büyük bir kayıp. 30 bin öğretmen gidecekken gidemeyecek. Birinci dönemin ortasında ancak öğretmenler gitme durumunda olacak ki ailesi olan var, olmayan var. Bu çok çok sıkıntılı bir dönem olur.''

Bedelli için yeni Anayasa bekleniyor

Başbakan Erdoğan, ''20 yaşına gelen bir insanın hayatı Silahlı Kuvvetlere hizmet sorunu yüzünden kayıp gidiyor. Neden bedelli askerlik olmasın? Neden halen Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı'nın arkasında duruyor?'' sorusu üzerine ''Bunu yeni anayasaya dahil ederiz'' yanıtını verdi. ''Yeni anayasa kabul edilirse, bunları yapacak mısınız'' diye sorulması üzerine de Erdoğan, ''inşallah'' dedi.

Öne çıkan başlıklar

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

*İstanbul sermayesi nedense işin başından itibaren bizimle para kazanmada anlaştı ama siyasette anlaşamadı.

*İsteseler de istemeseler de Türkiye'de artık sermaye ciddi manada el değiştirmeye başladı.

*Anadolu sermayesi hiçbir dönemde, hiçbir devirde olmadığı şekilde dünyaya açılıyor. Zaman zaman ben iş adamlarını yanımda götürüyorum. Bugüne kadar İstanbul sermayesi genelde bizimle beraber gelmemiştir.

*Eğer biz demokraside 'hayır' oyuyla travma yaşarsak bu, ekonomiye de olumsuz etki yapacaktır. Onun için 'evet' oyuyla o beklenen ideal sıçramayı yapacağız.

*Şimdi diyorlar ki 'sahiller korkuyor'. Niye korkuyorsun kardeşim? Yıllardır bunu konuştunuz, korku, korku... Korktunuz da ne oldu? Ne yapıldı? Neyin elinden alındı? Eğlence dünyana mı girildi? Yani Bodrum'un yaşam tarzı mı değişti? Ne oldu? Nereye müdahale edildi?

*Bizim şu andaki programımız ne ise bu devam edecektir. Biz seçim programı asla uygulamayız, bir seçim ekonomisi asla uygulamayız.

*Bazı sanatçılar var, sanat adı altında bakıyorsun hakaret yapıyorlar, bu hoş değil."

Bu konularda ilginizi çekebilir