'Bir girişimci 10 istihdama eşdeğer'

TOBB, Diyarbakır'da girişimci atölyesi kuruyor. Atölyenin tanıtım toplantısında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünyada zenginliğin yolunun girişimcilikten geçtiğini, Türkiye'de her bir girişimcinin 10 istihdama eşdeğer olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Diyarbakır dışındaki Diyarbakırlılar çok başarılı, bunları Diyarbakır'dan da çıkarabilmek için bu girişimcilik garajını şehir içinde kuruyoruz. Diyarbakır'ın müthiş bir potansiyeli var" dedi. 

Hisarcıklıoğlu, "GARAJ Diyarbakır Girişimci Yetiştirme Atölyesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, girişim fabrikası kurmak için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi. 

Girişimciliğin bacasız bir fabrika olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Diyarbakır dışındaki Diyarbakırlılar çok başarılı, bunları Diyarbakır'dan da çıkarabilmek için bu garajı şehir içinde kuruyoruz. Diyarbakır'ın müthiş bir potansiyeli var ve yaş ortalaması 20-30 yaş arası. Çok verimli bir yaş aralığı" diye konuştu. 

Dünyada zenginliğin yolunun girişimcilikten geçtiğini, Türkiye'de her bir girişimcinin 10 istihdama eşdeğer olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektöründe 1.5 milyon girişimci olduğunu, çalışan kişi sayısının da 15 milyon olduğunu belirtti.  

Hisarcıklıoğlu, Google, Microsoft ve Apple gibi şirketlerin garajda kurulduğunu, bu şirketlerin piyasa değerinin sırasıyla 370 milyar, 400 milyar ve 670 milyar dolar olduğunu söyledi.  

'Girişimcilik için huzur şart' 

TEPAV Direktörü Güven Sak da huzur olamadan girişimciliğin olmayacağını ifade etti.  

Türkiye'de küçük ve büyük şirketler arasında 4.5 kat verimlilik farkı olduğuna işaret eden Sak, ülkenin bu alanda birinci olduğunu anlattı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, proje ile girişimcileri teşvik edeceklerini kaydetti.  

Şehrin gençlerinin proje üretmek istediğini vurgulayan Sayar, "Gençler proje üretmek istiyor ama imkansızlık çok. Bugünkü proje girişimciliğe büyük katkı sağlayacak" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir