'Birleştirme' kararı, mahkemeyi karıştırdı

Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 kişinin yargılandığı dava dosyası başka bir dosyasıyla birleştirildi. Kararının okunması sanık avukatları ve mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ''Devrimci Karargah Örgütü'' üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri öne sürülen tutuklu eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 kişinin yargılandığı dava dosyası İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasıyla birleştirildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'nun,dava dosyasının İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava ile birleştirmesine ilişkin kararını okumaya başlaması üzerine sanık avukatlarından Bahattin Özdemir, cübbesini heyetin bulunduğu kürsünün önüne atarak, ''Ben sizin kararınızı dinlemiyorum'' dedi.

Mahkeme Başkanının kararı okumaya devam etmesi üzerine, bu kez diğer sanık avukatları da ''Sizin kararınızı dinlemiyoruz'' diyerek müdahale etti.

Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu'nun, avukatların tepkilerini tutanağa geçirdiği sırada sanık avukatlarının çoğu dışarıya çıktı.

Avcı herkes tarafından bilinen bir işkencecidir

Dava sırasında tutuklu sanıkların şu ifadeleri dikkat çekti. Tutuklu sanık Necdet Kılıç, ''12 Eylül döneminde gözaltına alındım ve işkence gördüm. Bu dönemde beni 3,5 ay sorgulayan Hanefi Avcı'dır. Ancak benim kin ve nefretim Hanefi Avcı'ya değil, sistemedir. Çünkü kendisi bunun bir devlet politikası olduğunu söylemişti.

Avcı'nın kendisi dürüst bir insandır. Bu davanın özü Hanefi Avcı'nın yazdığı Haliçte Yaşayan Simonlar kitabıdır. SDP üyesi değilim ama o görüşteyim. Devrimci Karargah ile uzaktan yakından alakam yok. Devrimci Karargah'ın da SDP ile hiçbir alakası yoktur. Hanefi Avcı'dan dolayı bir itibarsızlaştırma söz konusudur'' şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Tuncay Yılmaz da davanın siyasi olduğunu, bahsedilen örgütle bir ilişkisi ve bağlantısının olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

 ''Ancak lütfen siyaseten kim bunun kararını veriyorsa, bizi yaptığımız şeylerden dolayı yargılasın. Polis ve savcı bir hata yaptı bizi bu davaya soktu. İddianamenin bizim yaptığımız siyasi çalışmayla hiçbir alakası yok. Buradakilerin hepsi devrimci, sosyalist ama Devrimci Karargah ile alakası yok. Hayatımın hiçbir döneminde bir araya gelmeyeceğim Hanefi Avcı ile aynı davaya dahil edildim. Hanefi Avcı herkes tarafından bilinen bir işkencecidir. Bizim aramızda değildir. Cemaatten mi yargılanacak, işkenceden mi yargılanacak, nereden yargılanacaksa yargılansın.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir