'Bitaraf olan bertaraf olur'

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Devletin en tepesindeki makama kimin geleceğini belirlemek bizzat milletin uhdesindedir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka sesleniyor.

Erdoğan, "Bundan 95 yıl önce, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Samsun'a ulaştı. Samsun'da İstiklal Savaşı'nın ilk adımını attı. 95 yıl sonra işte o adım kadar önemli bir adımı, yeni Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçimini bizler de Samsun'dan başlatıyoruz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlar:

Devletin en tepesindeki makama kimin geleceğini belirlemek, elinde silah olanların değil, elinde güç olanların değil, seçkinlerin değil, para babalarının değil bizzat milletin uhdesindedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızla, Gül ile şu son 7 senede başka bir performans sergiledik. Eğer bu performansı daha önce yakalamış olsaydık Türkiye bugün çok daha farklı yerde olabilirdi. Bundan sonraki süreç, inşallah inanıyorum ki milletin bizzat seçtiği cumhurbaşkanıyla çok daha farklı bir konuma ulaşacak.

Biz milletin tarafı olduk. CHP, MHP, HDP, bunlar devletin tarafında oldular. Aramızdaki fark bu. Şimdi diyorlar ki 'Taraf olacak mıyız?' Evet. Biz tarafız. Bitaraf olan bertaraf olur. Fakat biz milletin tarafındayız. Devletin değil.

"Stütükoya bekçi seçmenin derdindeler"

Bazıları 'cumhurbaşkanlığı makamı yol yapma, köprü, havalimanı yapma mekanı değildir' diyebilir. Kusura bakmasınlar. Cumhurbaşkanlığı makamı yapılan ve yapılacak olan havalimanlarını da takip eder, yolları da takip eder. Milletin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü de takip eder. Cumhurun başı olacaksın, eee, yan gelip yatacaksın. Böyle şey olur mu? Bunu yapacağız. Biz bunu bu dönemde Sayın Gül ile nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapacağız.

1938'den bu yana başlatmış oldukları millet düşmanlığını bugünlere kadar taşıdılar. Şu anda da ne diyorlar 'cumhurbaşkanı siyasetin dışında olsun'. Yanına MHP'yi de aldı, bazı zavallı figürleri de aldı, adeta milletle, milli iradeyle alay ediyorlar. CHP, MHP, cumhura reis seçmenin değil, statükoya bekçi seçmenin derdindeler. Bunu artık başaramayacaklar.

Ayrıntılar geliyor..